Stravično! Pas izujedao devojčicu (11) po licu, ona pala u nesvest, otac je spasio!

Autor: Srbija danas

Hronika

10.06.2019

06:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pas lutalica ujeo je U. M. (11) iz Prijepolja, učenicu četvrtog razreda OŠ "Vladimir Perić Valter", nadomak zgrade u kojoj živi u Vakufu. Devojčicu je životinja napala dok je vezivala pertle.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tragediju je sprečio otac, koji je uspeo da rastera pse, a dete je primljeno u prijepoljski Dom zdravlja, odakle je nakon ukazane pomoći pušteno na kućno lečenje. Ceo slučaj prijavljen je policiji.

Otac povređene devojčice Suad objašnjava da su psi devojčici prišli oko 20 sati, kada se dete igralo u dvorištu zgrade u kojoj žive.

- Ona je bila ispred zgrade u kojoj živimo, a ja sam sa terase posmatrao igru. U jednom momentu, kada je moja ćerka počela da vezuje pertle, naišla su dva psa lutalice. Jedan pas ju je ujeo za desno uvo i izgrebao je po licu, drugi je lajao. Potrčao sam i uspeo da ih oteram, dok je ćerkica bila gotovo izbezumljena i bez svesti - priča za medije Suad Memović.

On navodi i da je dete uplašeno, i da ima traume posle svega što je preživela.

Plato Doma kulture, haustori zgrada, dvorište škole "Vladimir Perić Valter", park u Vakufu glavne su lokacije odakle psi lutalice seju strah kod dece i roditelja. Pored šetača, životinje neretko kidišu i na vozače dvotočkaša, bicikliste i motocikliste, pa je pitanje dana kada će neko biti teže povređen.

Građani negoduju što se niko u lokalnoj samoupravi ne bavi ovom problematikom.

- Unuk mi ima osam godina, dete dovoljno odraslo da može sam da se igra sa vršnjacima ispred zgrade i tu kod Doma, međutim ne smem samog da ga pustim zbog lutalica kojih je iz dana u dan sve više - rekao je za medije njihov komšija Dragan V.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading