JEZIVO: Komšije našle leš žene koja je trunula od januara do avgusta!

Autor: kurir.rs

Hronika

04.09.2017

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Starica Mileva Galantić preminula je u januaru u svom stanu u Ulici Miloša Zečevića na Zvezdari, a njen leš nađen je tek sredinom avgusta, i to nakon što su komšije obile njen stan i našle je raspadnutu u krevetu.

RepublikaFoto: Tanjug
Leš starice koja je umrla u januaru našli tek u avgustu/Foto: Ilustracija

Stanari zgrade, u kojoj je Mileva živela sama na prvom spratu, poslednjih mesec dana počeli su da osećaju neprijatan miris, pa su odlučili da samoinicijativno razvale bravu.

Mislili da su mačke

- Poslednji put sam je video u januaru. Još tada sam s komšijama komentarisao da je najverovatnije preminula, međutim, svi su mi govorili da bi se osećao smrad. Onda sam u martu zvao policiju i prijavio sam njen nestanak, pošto se nikako nije pojavljivala. Takođe sam obavestio i Centar za socijalni rad - priča za Kurir Jovan Korać, komšija preminule žene.

On objašnjava da ne zna da li je policija tražila Milevu ili ne, a da su ljudi iz Centra za socijalni rad dolazili i zvonili joj na vrata i pošto niko nije otvarao, otišli su i više se nisu pojavljivali.

- Početkom avgusta je počeo da se oseća miris crkotine u zgradi. Isti miris osećali su i stanari iz susedne zgrade, pa su svi počeli da traže izvor tog smrada. Sumnjali su na komšiju koji drži mačke u podrumu, mislili su da je crklo neko mače. Pretraživali su dvorišta i kante, ali nisu našli uginulu životinju - kaže Korać i dodaje da je pre dve nedelje odlučio da o svom trošku obije stan komšinice Galantić i konačno reši misteriju neugodnog mirisa.

Izgledala kao mumija

- Doveo sam bravara i u prisustvu predsednika kućnog saveta i još jednog komšije počeli smo da sečemo bravu. Odmah smo videli da je ključ u bravi sa unutrašnje strane, što je bio jasan znak da je Mileva preminula unutra. Pozvao sam policiju i Hitnu pomoć i kada su došli, ušli smo u stan i imali šta i da vidimo - rekao je naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, starica je bila mrtva na krevetu.

- Nisam je ni prepoznao, kao mumija je bila. U stanu je bio haos, a smrad je tek tada postao nesnosan - prepričava Korać i napominje da tu nije bio kraj njihovim mukama.

Kako kaže, nakon što su nadležni odneli leš iz stana, problem s mirisom se nije rešio.

- Leš je odnet, policija je zapečatila vrata, ali niko nije došao da izvrši deratizaciju i dezinfekciju stana. Prozor je ostao otvoren, tako da cela ulica zaudara. Pokušavali smo da dođemo do nekih rođaka komšinice, ali smo shvatili da ona nema nikoga, te da je stan u vlasništvu opštine. Ako neko ne dođe uskoro da očisti i dezinfikuje stan, svi ćemo se pogušiti. Komšiji koji živi odmah do pokojne Mileve već su počele da se pojavljuju bube - rekao je Jovan Korać.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading