Bukti rat srpske i kolumbijske mafije! Srbi oteli brata Stavrićevog ubice

Autor:

Hronika

07.06.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Želeli su osvetu! Ovim rečima bolivijski mediji izvestili su o sukobu između srpske i kolumbijske mafije koji je izbio zbog ubistva Gorana Stavrića 2014. godine. Pet godina kasnije Stavrićeva ekipa otela je brata plaćenika iz Bolivije koji je povukao oroz, ali je policija uspela da ga oslobodi posle 50 dana zatočeništva.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Foto: Ilustracija

- Po nalogu srpske mafije, banda iz Bolivije otela je Mauricija Rivera Landivara (32) 15. aprila i skoro 50 dana ga držala u zatočeništvu. Presrele su ga tri osobe kada se vraćao sa fudbala, ubacile u vozilo, stavile mu kapuljaču preko glave i odvele u kuću na periferiji Santa Kruza. Spasao se 3. juna, nakon što je cedulju koju je krio u čarapi uspeo da baci kroz prozor u susedno dvorište. Našao ju je zidar Z. M. C. (28), koji je radio na imanju, i pozvao policiju. Na njoj je pisalo: "Pomozite mi molim vas. Ja sam otet 15. aprila. Ja sam Mauricio Rivera. Pozovite policiju" - prenose lokalni mediji.

U kuću je ubrzo upao odred specijalaca "Delta" i uhapsio jednog od otmičara koji je bio zadužen da nadzire i donosi hranu otetom. U jednoj od soba našli su i Mauricija i klupko je ubrzo počelo da se odmotava.

Stavrića su Kolumbijci "osudili na smrt" jer im je dugovao 200.000 dolara za pošiljku droge

- Goran Stavrić je ubijen 2014. jer je kolumbijskoj mafiji navodno dugovao 200.000 dolara za pošiljku droge. Srpska mafija je identifikovala ubice i posle pet godina poslala u Boliviju svog čoveka koji je organizovao otmicu jednog od dželata. U pitanju je stranac sa nadimkom Rus koji je unajmio trojicu lokalnih kriminalaca da odrade posao - izjavio je Džoni Agilera, direktor Specijalnih snaga za borbu protiv kriminala iz Santa Kruza.

Ko je Stavrić?

Stavrić je ubijen ispred "Mekdonaldsa" 6. jula 2014. u Peruu. On je rođen u Belgiji, a kao mladić se vratio u Srbiju, gde je počeo da radi za grupu serijskog ubice Marinka Magde. U zatvoru u Mađarskoj proveo je 13 godina, dok je iz zatvora u Srbiji pobegao 2007. Krio se najpre u Brazilu, a poslednje godine proveo je u Peruu. Za njim je bila raspisana Interpolova poternica 2011, a dovodio se u vezu sa ubistvima, pljačkom banaka, trgovinom oružjem i drogom. Navodno je jedno vreme proveo u Španiji, gde je viđan u društvu Luke Bojovića.

Otmičari su zarobili Mauricija, slikali ga i poslali fotografiju njegovom bratu Dijegu Riveri Landivaru, koji se sumnjiči da je ispalio smrtonosne hice u Stavrića. Tražili su od Dijega da se preda ako želi da njegovog brata puste živog, ali se njihov plan izjalovio. Osim trojice otmičara i čuvara iz kuće, policija je uhapsila i bivšu ženu otetog jer se ispostavilo da je i ona umešana.

50 dana Bolivijac bio u zatočeništvu dok ga policija nije oslobodila

Samo nekoliko dana posle ubistva Stavrića, u Peruu je nađen mrtav i Marko Mitić (30), koji je bio otet tri meseca ranije u San Migelu. Prethodno su otmičari od njegovog brata Ivana tražili milion dolara za otkup. Iako je brat pokušao da stupi u kontakt s njima i plati sumu, Marka su likvidirali. Mediji u Limi su odmah objavili da iza likvidacije stoji narko-kartel sastavljen od dilera iz Kolumbije i Perua.

Mitić je inače iz Srbije pobegao 2003, nakon što je u Požarevcu nožem ubio Ivana Stoiljkovića (24).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading