Šokantni detalji haosa na Karaburmi: Direktor škole objasnio kako je došlo do incidenta u kom je povređen policajac

Autor:

Hronika

06.06.2019

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko maloletnika napalo je i povredilo policajca u civilu Lj. J. u sredu uveče u dvorištu beogradske Osnovne škole "Jovan Popović" na Karaburmi, na proslavi male mature. Tri maloletnika osumnjičena za napad su uhapšena, a policajac je lakše povređen.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Osnovna škola "Jovan Popović" na Karaburmi

Prema rečima direktora škole Ivana Ćilerdžića, niko od maturanata nije učestvovao u incidentu.

- Inicijativa za organizovanje proslave male mature potekla je od saveta roditelja i mi, kao škola, nismo imali veze sa organizacijom. Naravno da smo se saglasili sa njihovom molbom da se proslava organizuje u dvorištu škole. Oko 20 časova pored škole se pojavila grupa mladih, koji, koliko znam, nisu ni bivši učenici naše škole. U dvorištu je bilo i policajaca u civilu i u uniformi. Jedan od tih momaka zapalio je baklju, a policajac u civilu je pokušao da mu je oduzme i tu je došlo do incidenta - ispričao je direktor škole i dodao da je skup bio uredno prijavljen policiji.

Policajcu je povređena glava, konstatovani su mu krvni podlivi, a iscepana mu je i usna

Kako ističe direktor, mladići su nekoliko puta udarili policajca L. J., kome je kasnije ukazana lekarska pomoć u Urgentnom centru. Njemu je povređena glava, konstatovani su mu krvni podlivi, a iscepana mu je i usna.

- Ceo događaj su snimile kamere za video-nadzor i, ukoliko policija zatraži snimke, mi ćemo ih dostaviti. U pitanju su, najverovatnije, navijači, kojih ima dosta u ovom kraju. Mi ne možemo da kontrolišemo ko sve dolazi u dvorište, pogotovo preko noći - rekao je direktor Osnovne škole "Jovan Popović".

Pod kontrolom "Alkatraza"

RepublikaFoto: youtube.com/Bianconeri.rs
Foto: Ilustracija

Grafiti na zgradama u Ulici Marijane Gregoran jasno pokazuju koja navijačka grupa ima prevlast na Karaburmi. U pitanju je "Alkatraz", jedna od najjačih podgrupa navijača "Partizana", čiji članovi su umešani u brojna krivična dela, pa čak i ubistva članova suparničkih navijačih frakcija.

Inače, ovo nije prvi put da se u dvorištu ove obrazovne ustanove događaju incidenti. Pre nekoliko godina policija je u dvorištu uhapsila maloletnika koji je bio osumnjičen za dilovanje narkotika. Prilikom hapšenja, diler, inače maloletnik koji je imao 16 godina, čak je teže povredio jednog od policajaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading