Nije dočekao punoletstvo, mučki je ubijen, a njegov ubica je na slobodi: 15 godina od ubistva Dimitrija Popovića iz Gračanice

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

05.06.2019

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan pre 15 godina u Gračanici je na ulici ubijen srpski mladić Dimitrije Popović, rafalima kalašnjikova iz automobila u pokretu, podseća Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji danas odaje poštu još jednom nevinom životu koji je mučki stradao i poručuje da se naše žrtve nikada ne smeju zaboraviti.

Dimitrije Popović imao je nepunih 18 godina kada je ubijen ispred kioska brze hrane u Gračanici. Pogođen je u glavu, u predelu potiljka.

Na Dimitrija i još trojicu njegovih drugova pucano je iz automatskog oružja ujutru oko 2.30, iz automobila marke Audi, dok su se nalazili ispred kioska brze hrane. Odmah je podlegao povredama, a u napadu niko više nije stradao.

Za ubistvo su uhapšena dva mladića albanske nacionalnosti - Ljabinot Gaši i Aljbert Krasnići. Osuđen je maloletni Krasnići, koji je dobio kaznu od šest i po godina, a ona je potom produžena na još tri. Sada je na slobodi.

RepublikaFoto: youtube.com/Nerasvetljeni Zlocin
Jorgovanka Popović

Dimitrijeva majka, Jorgovanka Popović ispričala je da je njen sin bio primeran đak, primereno dete iz dobre porodice, koje je ubijeno samo zato što je Srbin.

- Dođu usred Gračanice iz Prištine i pucaju, Aljbert Krasnići i Ljabinot Gaši. Pitala sam i KFOR koji je bio tu - kako je moglo to da se desi? Oni su došli sa ciljem da pucaju, to uopšte nije bilo slučajno - rekla je ona.

Kako je Dimitrije bio učenik četvrte godine Medicinske škole, period pred maturu je posebno težak za njegovu porodicu:

- Nije dočekao maturu. Verujte, 5. juna, svaka matura koja dođe, ja izađem i gledam onu decu. Radujem se, stala bih sa njiima u krug da ih podržim i kažem im bravo. Dimitrije je stalno pričao o toj maturi. Kazao mi je da neće slaviti 17 rođendan, već punoletstvo, a ni to nije dočekao - ispričala je nesrećna majka. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading