Pripadnik četničkog pokreta krio arsenal oružja bez dozvole, a u odbranu mu niko ne veruje

Autor: blic.rs

Hronika

04.06.2019

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Kosanić (53), pripadnik Ravnogorskog četničkog pokreta iz Šida, koji je uhapšen juče nakon što je policija kod njega pronašla ilegalno oružje, tvrdi da je ceo arsenal posedovao kako bi "skupljao za sebe".

Foto: MUP Srbije
Zaplenjeno oružje

Policija je sinoć u njegovom stanu pronašla gomilu oružja koje je on ilegalno posedovao.

Pripadnici MUP upali su u prostorije koje Kosanić koristi i bukvalno su se šokirali onim što su tamo našli.

- Pripadnik Ravnogorskog četničkog pokreta imao je više komada razločitog oružja, bombe i municiju za koje nije imao neophodnu dozvolu, ni za posedovanje, ni za nošenje.

Nađeni su i zaplenjeni dve automatske puške, jedna prepravljena lovačka puška, startni pištolj, jedna ofanzivna i tri defanzivne ručne bombe, sedam okvira za automatsku pušku i 426 komada razne municije - kaže zvor za beogradsjke medije i dodaje da je sve oružje oduzeto.

Foto: MUP Srbije

Nakon hapšenja Kosanić je potvrdio da su puške, pištolji, bombe i municija njegovi, ali se branio i pravdao da oružje nije koristio ni za kakva zlodela.

- Navodno je rekao da je sve oružje skupljao za sebe, da ima za ličnu kolekciju. Rekao je da je neke komade doneo sa ratišta na kojima je boravio tokom devedesetih godina - kaže izvor iz istrage.

On je policajcima rekao da nije prodavao ni oružje, ni municiju.

- Nisam imao nameru ni da to činim u budućnosti - navodno je ponavljao uhapšeni Kosanić.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu za nedozvoljeno posedovanje i trgovinu oružjem biti sproveden u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici na saslušanje.

- Zasad nije poznato zbog čega je Kosanić držao toliko naoružanja u kući, kao ni to da li ovo ima veze sa Ravnogorskim četničkim pokretom, čiji je on pripadnik i njihovim aktivnostima. Istraga je u toku - dodao je izvor.

Meštani Šida juče su bili iznenađeni hapšenjem.

- Ništa nismo čuli. U ovom kraju mnogo ljudi ima oružje u kućama, neki su ga doneli iz rata, a neki se prosto plaše za svoju bezbednost, s obzirom na to da živimo u pograničnom delu zemlje - kažu meštani Šida.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading