Dosad nezapamćena operacija: Bušili gume na kolima, pa krali torbice i jakne dok su ih vozači menjali

Autor: telegraf.rs, Republika

Hronika

04.06.2019

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niška policija stala je na kraj dvojici Bugara koji su na području Niša, Novog Sada i Beograda na do sada nezapamćen način pljačkali građane.

RepublikaFoto: Printscreen/YouTube/True or False Experiments
Foto: Ilustracija

Kako je saopštila policija, slobode su lišeni Z. B. E. (33) i S. I. S. (49) zbog jedne teške i tri obične krađe.

Sumnja se da su oni u maju ove godine bušili gume na vozilima oštećenih i koristili njihovu nepažnju prilikom zamene guma da ukradu torbice, jakne i druge vrednosti iz automobila. Na taj način su sebi pribavili korist od oko 11.000 evra - navodi policija.

- Oni bi se parkirali kraj neke banke i osmatrali ljude koji ulaze. Čekali su da stane vozilo neke firme, jer su verovali da će vozač podići veću sumu novca. Kada bi čovek ušao u banku, oni bi mu šilom izbušili gumu, a zatim, dok je bio zauzet montiranjem druge, krali bi sve što bi našli u vozilu - kažu izvori upoznati sa ovim slučajem.

Policija ih je identifikovala i čekala da se pojave na graničnom prelazu Gradina gde ih je uhapsila.

Oni su privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu gde su saslušani, nakon čega im je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading