Roditelji u panici posle horora sa špricem u osnovnoj školi

Autor:

Hronika

03.06.2019

05:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji učenika novobeogradske osmoletke "Duško Radović", u čijem dvorištu je grupa prvaka pronašla iskorišćen špric, a jedna devojčica se nabola na iglu, u panici su za svoju decu. Kako ističu za naš list, nečuveno im je da narkomanski špricevi leže nadomak škole i zahtevaju od uprave da hitno poveća bezbednost učenika.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Osnovna škola "Duško Radović"

- Koliko treba da se popravi jedna ograda... Plaćamo obezbeđenje, pored kojeg se tako nešto dogodilo, pa ćemo platiti i ogradu da se narkomani noću ne provlače i ne bacaju iskorišćene špriceve - kaže majka jednog četvrtaka.

Ona napominje da se u blizini mesta gde su deca pronašla špric nalazi teren za sport i da bi deca mogla da se povrede trčeći za loptom.

Roditelji: Direktor da popravi ogradu i postavi čuvare u dvorištu

- Nedopustivo je da ta ograda zjapi tako izvaljena. Ako se prvaci tuda provlače, znači da svako može neometano da ulazi. Direktor i ministar se pravdaju kako to nije bilo u samom dvorištu, nego tik do njega, i kako škola nema dovoljno resursa. Da jedan nastavnik svako jutro prošeta dvorištem i pregleda da nema nečeg da se deca poseku, do ovoga ne bi došlo. Sad kad se dete nabolo, kaže da će pojačati dežurstvo nastavnika i obezbeđenje. Posle ovog bi morali da postave čuvara koji će proveravati bezbednost napolju, i ne samo u dvorištu već na celom području oko škole - apeluje ova majka.

Četvorogodišnjak se ubo u vrtiću

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Da opasnost vreba na svakom koraku, pokazuje i slučaj iz 2012. kada se u dvorištu vrtića "Lipa" na Dorćolu dečak S. L. (4) ubo dlanom leve ruke na upotrebljen narkomanski špric sa iglom. Špric je poslat na analizu, koja je pokazala da dete, na svu sreću, nije zaraženo.

Podsetimo, učenica prvog razreda ove škole u četvrtak popodne, igrajući se u dvorištu škole, pronašla je iskorišćen špric i ubola se na krvavu iglu koju su mališani zajedno sa špricem pronašli u školskom dvorištu. Roditelji su devojčicu odveli na testiranje, koje je pokazalo negativan rezultat, ali je za mesec dana zakazan kontrolni test.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading