Arkanov ubica odlaže deportaciju u Srbiju

Autor: M. Ž. L.

Hronika

01.06.2019

05:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Dobrosavu Gavriću, koje je trebalo da bude održano u četvrtak, ponovo je odloženo, na zahtev odbrane, ali i tužilaštva.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Dobrosav Gavrić

- Novi pretres oko izručenja Gavrića Srbiji zakazan je za 19. jul. Do tog roka odbrana i tužilaštvo treba da utvrde nesporne činjenice kako bi sudski proces bio ubrzan - saopšteno je medijima iz suda.

Gavrić, koji se nalazi u pritvoru od ranjavanja 2012. godine, bori se protiv izručenja Srbiji, gde je osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, Milenka Mandića i policajca Dragana Garića u lobiju hotela "Interkontinental" 2000. godine. Gavrić svoju odbranu zasniva na tvrdnji da mu je život u Srbiji ugrožen.

Gavrić je u Južnoj Africi optužen za ilegalni ulazak i falsifikovanje dokumenata jer je kod njega pronađen lažni pasoš na ime Saša Kovačević. On je ranjen u atentatu na lokalnog mafijaša Sirila Beku, za kojeg je radio kao vozač. Beka je tom prilikom ubijen.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading