Od dece napravio siročiće, preti mu 15 godina: Sahranjena Jelena Spasić (52), koju je muž zaklao

Autor:

Hronika

31.05.2019

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jelena Spasić (52), koju je u sredu u stanu na Vračaru nožem ubio suprug Boško Spasić (44), a potom pokušao da prereže vene, sahranjena je na Novom bežanijskom groblju u Beogradu. Spasićeva je do groba ispraćena u prisustvu najvoljenih sinova Igora i Borisa, koji su u trenutku zločina spavali u stanu u Ulici Desanke Maksimović, gde se odigrao zločin, zatim majke Milice i brata Milutina.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Tužna povorka

Poslednjem ispraćaju nesrećne žene prisustvovalo je stotinak ljudi, članova porodice i prijatelja žrtve, koji još uvek ne mogu da se pomire sa gubitkom Jelene.

Odzvanjali jauci

- Sine moj, sine moj - odzvanjali su kapelom jauci Jelenine majke Milice, koja nije mogla da se pomiri sa tragičnom sudbinom ćerke.

Igor i Boris su stajali tiho, brišući suze, dok su ih pridržavali drugi članovi familije. Dva dečaka bila su još u šoku, kao da nisu svesni šta ih je snašlo.

Unajmio advokata

Viši sud u Beogradu u petak je Bošku Spasiću (44) odredio pritvor do 30 dana. On je u međuvremenu angažovao i privatnog advokata koji je prisustvovao saslušanju u tužilaštvu, iako je Spasić rešio da ne iznosi svoju odbranu.

Sahrani je prisustvovala i Katarina, sestra ubice Boška Spasića, koja je bila ispred kapele, ali se nije pridružila posmrtnoj povorci koja je ispratila Jelenu na večni počinak.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

- Zaista ne znam šta mu je puklo u glavi, ne znam šta se dogodilo sa njim - pričala je Katarina ispred kapele kao da se pravda za zlodelo koje je počinio njen brat.

Tužna ceremonija prošla je mirno i dostojanstveno, bez oproštajnog govora i bez burnih emocija, jer su svi još uvek zatečeni i ne mogu da poveruju da Jelene više nema.

 

 

Igor i Boris su stajali tiho, brišući suze, dok su ih pridržavali drugi članovi familije

Novčani problemi

Podsetimo, Jelena Spasić ubijena je u svom stanu, a ubice je njen suprug Boško Spasić pokušao je potom da izvrši samoubistvo istim nožem kojim je presudio supruzi.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Motivi ovog jezivog zločina nisu poznati, ali se pretpostavlja da je teška materijalna situacija u koju je zapao bračni par Spasić zbog problema s firmom koju su posedovali doveo do svađe koja se završila krvoprolićem.

Spasić je odbio da sarađuje sa istražnim organima.

On je u petak priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo, gde se branio ćutanjem, a suočiće se s optužbom za "obično" ubistvo, za koje mu preti maksimalno 15 godina zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading