Monstrum sa Vračara dugo ćutao nakon svirepog ubistva, a onda se medicinska sestra zgrozila onime što je rekao

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boško Spasić (44), koji se sumnjiči da je nožem ubio suprugu Jelenu (52) u stanu na Vračaru, a potom sebi pokušao da presudi, pušten je iz bolnice i sproveden u pritvor. Spasić, koji je nakon ubistva supruge pokušao sebi da prereže vene, sve vreme je ćutao na pitanja inspektora o ovom zločinu, ne želeći da otkrije zašto se odlučio na ovaj korak.

RepublikaFoto: e-stock/M.RODIĆ
Zgrada na Vračaru u kojoj se desio zločin

Odbijao saradnju

- On je odbijao da sarađuje sa policajcima. Ćutao je i gledao u jednu tačku. Zapitkivali su ga sa strane šta mu je to trebalo, zašto ženu nije poštedeo, ali ponašao sa kao da ih ne čuje. Ipak, u jednom trenutku, dok ga je medicinska sestra previjala na krevetu, samo je tiho prozborio: "Jedino mi je žao što sam ja preživeo, ni zbog čega drugog". Ona nije bila sigurna da li se njoj obratio ili je to rekao više za sebe. Policajci su pokušali opet da razgovaraju sa njim, ali ih je on i dalje ignorisao - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Kako saznajemo, Spasić se isto ponašao i u policijskoj stanici, gde mu je određen pritvor do 48 sati, odakle će danas biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Decu sklonili

U trenutku ovog stravičnog zločina u drugom delu dupleksa spavali su Jelenini i Boškovi maloletni sinovi, od 13 i 11 godina. Njih je nakon ubistva iz stana odvela Boškova sestra Katarina.

- Nikog od njih nismo videli, pretpostavljam da su decu sklonili negde nakon tragedije. Moguće je da su ona trenutno zbrinuta kod Jelenine rodbine - kaže komšinica.

- Nije poznato da li će se Spasić i u tužilaštvu braniti ćutanjem ili će otkriti motiv ovog monstruoznog čina. Nakon saslušanja biće donesena odluka o pritvoru, ali i da li će osumnjičeni biti podvrgnut psihijatrijskom veštačenju kako bi se ustanovilo da li je u trenutku zločina bio u uračunljivom stanju - objašnjava naš sagovornik.

Komšije ove porodice u zgradi u Ulici Desanke Maksimović, u kojoj je par živeo sa decom, i dalje ne mogu da dođu sebi od šoka zbog tragedije koja ih je zadesila.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Jelena Spasić

- U stanu pored Boška i Jelene žive njegova sestra Katarina i majka Ljiljina, koja je u trenutku zločina bila van Beograda. U toku jučerašnjeg dana nismo videli nijednu od njih. Svi smo još uvek potreseni, bili su dobri ljudi, nikad ne bih rekla da je Boško spreman na ovako nešto - kaže stanarka iz zgrade.

Kobno jutro

Podsetimo, krvavi pir dogodio se u sredu oko sedam sati ujutru kada je Boško Spasić najpre nožem zaklao suprugu Jelenu, a potom pokušao da izvrši samoubistvo. Nesrećna žena je na licu mesta podlegla zadobijenim povredama, a on je prevezen u Urgentni centar. Pretpostavlja se da su se supružnici kobnog dana posvađali zbog finansijskih problema, nakon čega je Spasić nasrnuo na svoju suprugu.

Finansijski krah

Spasići su, prema priči komšija, imali dve firme, ali im je nedavno propao veliki biznis zbog kojeg su zapali u ogromne dugove i bili prinuđeni da svoju imovinu stave na doboš.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading