Monstruozni ubica iz Novog Sada sve unapred isplanirao: Spakovao macolu u ranac i čistu odeću, pa krenuo u masakr

Autor: Republika

Hronika

29.05.2019

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri dana novosadski policajci neprestano su tragali za Goranom Jankovićem zbog sumnje da je u petak ujutru u Novom Sadu nasmrt pretukao svoju suprugu Mirjanu Janković i njene roditelje, čemu su svedočili njegovi sinovi.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILOVANOV/facebook.com/Goran Jankovic
Foto: Ilustracija

Istražitelji smatraju da je osumnjičeni sve uradio sa dobro pripremljenim planom, o čemu svedoče detalji njegovog skrivanja.

Izvor iz policije priča da se, i pored Jankovićeve šture izjave u policiji, polako "slažu sve kockice" te da se potvrđuju preliminarni rezultati istrage da je sa namerom došao u kuću Mirjaninih roditelja da počini zločin.

Prema rečima izvora, skoro da je sigurno da je Janković uradio sve sa predumišljajem, a pre nego što je počinio zločin otišao je u kafanu i popio par pića.

Čim je ušao u kuću porodice Pajić, Goran je počeo da viče i prvo je nasrnuo na tasta Branislava.

- Prvo je nasrnuo na njega jer je znao da ga on jedini može sprečiti pošto je bio korpulentan čovek - priča izvor.

Branislava je jedva savladao sa nekoliko udaraca u glavu, a Mirjana je pokušavala da ga u tome spreči dok je Nada sklanjala decu.

Zatim je, kako kaže izvor iz istrage, krvnički izudarao Mirjanu, a kada je Nada uzviknula: "Eto, jesi li sad zadovoljan zete? - okrenuo se i čekićem utukao na kućnom pragu.

RepublikaFoto: printscreen/MUP RS

Nakon krvavog pira seo je u svoj automobil i u želji da zavara trag, uputio se prema Dunavu gde je pored jedne firme ostavio automobil i dalje otišao peške.

- Forenzičari u automobilu nisu pronašli pribor za hitnu pomoć što nam je dalo novi trag da ubica izgleda nema suicidne namere tako da smo pojačali potragu sve dok u nedelju oko 23 sata nismo dobili dojavu od jedne sugrađanke da je osumnjičeni viđen u blizini Bulevara cara Lazara u naselju Liman 4. Čitavu noć smo "češljali" teren i ujutru nas je pozvao vlasnik broda sa dunavca uz Ribarsko ostrvo i rekao nam da ima nekog na plovilu - priča izvor.

Pošto su bili u blizini, uhapsili su ga za svega par minuta a on je, objašnjava izvor, pokušao da pobegne sa broda.

Sumnje da je sve učinio sa predumišljajem potkrepljuje i činjenica da je imao spremnu čistu odeću, da se oprao od krvi, presvukao, te da je čak imao i nešto hrane uz sebe pa je to jeo uz neke grickalice i ostatke zatečene na brodu.

Podsetimo, Janković je imao zabranu prilaska Mirjani koju mu je Osnovni sud izrekao 11. maja zbog nasilja u porodici. Mirjana ga je tad napustila i preselila se sa decom kod roditelja. Janković to nije mogao da podnese, molio ju je preko prijatelja da mu se vrati, a pošto nije htela, došao je u dom njenih roditelja i brutalno ih sve ubio.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading