Povređeni Srbin otkrio šta se dešavalo u Zubinom Potoku: Pucali su na mene, skočio sam u potok, a onda su opet pucali!

Autor: novosti.rs

Hronika

28.05.2019

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radenko Milovanović, jedan od povređenih Srba iz sela Varage u Zubinom Potoku otkrio je kako su se nasilnički i bahato ponašali pripadnici ROSU.

RepublikaFoto: printskrin/TV Pink
Foto: Ilustracija

- Došli su do kuće koja je udaljena oko 50 metara od magistralnog puta u kojoj žive moji rođaci i uhapsili više članova porodice Milovanović. Ja sam stajao sa strane i gledao, ali su krenuli na mene puškom i ja sam počeo da bežim. Pucali su na mene, skočio sam sa jednog puta u potok sa visine oko tri, četiri metra i tom prilikom sa povredio nogu. Jedan od njih je došao do mene, ponovo zapucao sa namerom da me ubije, ali me na sreću nije povredio. Mi smo bili potpuno goloruki, a oni pod punom ratnom opremom i uništavali su sve pred sobom, čak i ono što im nije smetalo - kaže Milovanović iz bolesničke postelje mitrovačke bolnice.

- Mi smo prepreke postavili kako bi nam neko pomogao da zaštitimo naše porodice, jer su nam upadali u kuće i maltretirali žene i decu. Svi koji nisu uspeli da pobegnu bili su brutalno pretučeni - kaže Radenko.


Branilac još jednog uhapšenog Srbina Krsta Subotića iz Leposavića, Dejan Vasić, kazao je da je njegov klijent kazao da su pripadnici ROSU koristili prekomernu silu.

- Moj klijent Krsto Subotić mi se požalio da su prilikom hapšenja policajci upotrebili prekomernu silu pri čemu su mu naneli vidljive povrede na ruci i na glavi. Smatram da je uhapšen na neprimeren način jer su ga iz kuće izveli u donjem vešu. Optuženi su da su kao organizovana grupa učestvovali u šest i više krivičnih dela od krijumčarenja do zloupotrebe službenog položaja. Očekujem da sutra, pošto im je određen pritvor od 48 sati, biti izvedeni pred pretpretresnog sudiju kada će se odlučivati o eventaulnoj meri sudskog pritvora - istakao je Vasić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading