Šljukinog sina sud pustio na slobodu

Autor:

Hronika

24.05.2019

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugi osnovni sud u Beogradu u petak je na predlog tužilaštva odredio meru zabrane napuštanja boravišta Andiji Šljukiću (24), sinu vođe "zvezdarskog klana" Sredoja Šljukića, ubijenog 2001. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Između sporta i kriminala: Andrija Šljukić (levo)

On se sumnjiči da je sa Nikolom Draškovićem (30), kome je određen pritvor do 30 dana, 17. aprila provalio u kuću 79-godišnje žene u Kaluđerici.

Staricu su oborili na pod, a njenu 46-godišnju ćerku, koja živi s njom, vezali selotejp-trakom. Potom su sa kreveta uzeli torbu u kojoj se nalazilo 20.000 dinara, 105 evra, mobilni telefon i dokumenta.

30 hiljada dinara oteli Andrija i njegov saučesnik od žrtava

Portparol suda Irina Kovačević rekla je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak odredio Šljukiću meru zabrane napuštanja boravišta, uz oduzimanje putne isprave, kao i obavezu da se svakog 1. i 15. u mesecu javlja nadležnoj policijskoj stanici.

On se sumnjiči za krivično delo razbojništvo u saizvršilaštvu i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija jer je prilikom pretresa stana u kojem je boravio policija pronašla pištolj.

Draškoviću je, s druge strane, određen pritvor zbog opasnosti da će uticati na svedoke, dodala je Kovačevićeva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading