Ministarstvo pravde demantovalo crnogorske medije: Nije doneta odluka o izručenju Vukotića

Autor: borba.me, Republika

Hronika

24.05.2019

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpsko ministarstvo pravde demantovalo je pisanje crnogorskih medija da će Jovica Vukotić, označen kao vođa "škaljarskog klana" biti izručen Crnoj Gori.

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Jovica Vukotić

Ministarstvo pravde Srbije demantovalo je današnje medijske natpise da će Jovica Vukotić, vođa "škaljaraca" biti izručen Crnoj Gori, nakon što odsluži kaznu u Beogradu.

DAN je danas objavio da će Vukotić biti izručen Crnoj Gori nakon što u Srbiji odsluži kaznu od 15 meseci zatvora zbog falsifikovanja dokumenata.

- Nije tačno da je donesena odluka o izručenju Vukotića. To su neutemeljene i proizvoljne informacije koje se plasiraju. Zahtev za izručenje Vukotića je prosleđen nadležnom sudu na razmatranje i nikakva odluka nije donesena - zvanično je saopšteno Borbi iz ministarstva pravde.

 

 

Vukotić se tereti da je 2016. godine pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, koji je, po policijskim evidencijama, jedan od vođa rivalskog "kavačkog klana". Zbog toga je za njim raspisana poternica.

Prethodno su za Vukotićem i odbjeglim Igorom Dedovićem raspisane međunarodne i nacionalne poternice zbog sumnje da su 2016. godine pokušali da ubiju pripadnike „kavačkog klana" Miloša Radonjića i Vojina Stupara. Osim toga, vođa „škaljaraca" potražuje se na međunarodnom nivou i zbog nelegalnog posjedovanja oružja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading