Krenuo stopama ubijenog oca: Kako je Šljukin sin od sportiste postao opasan razbojnik

Autor:

Hronika

24.05.2019

03:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Andrija Šljukić (24), sin ubijenog šefa beogradskog podzemlja Sredoja Šljukića Šljuke (30), uhapšen je zbog sumnje da je zajedno s Nikolom Draškovićem (30) opljačkao kuću u beogradskom prigradskom naselju Kaluđerica.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Malo se bavi sportom, malo kriminalom Andrija Šljukić

Prema rečima izvora Srpskog telegrafa iz istrage, osumnjičeni se terete da su 17. aprila upali u kuću u kojoj starica (79) živi sa ćerkom (46), pa ukrali torbu sa 20.000 dinara i 105 evra, kao i mobilni telefon i dokumenta.

Lisice na ruke

- Šljukić i Drašković su rano ujutru provalili u kuću i oborili na pod ćerku, koja im se našla na putu. Vikala je, pa su je vezali selotejp-trakom. Buka je probudila njenu majku, koja je krenula da izađe iz sobe i naletela na razbojnike. Jedan od osumnjičenih odgurao ju je u sobu i oborio na krevet - kaže naš sagovornik.

7 godina imao Andrija kad mu je ubijen otac

Kako dodaje, Šljukin sin i njegov prijatelj Drašković su potom pretresli kuću u potrazi za plenom.

Andrija: Priče o ocu me ne dotiču, on je za mene bio najbolji na svetu. Posle njegove smrti odrastao sam preko noći

- Zgrabili su torbu koja je stajala na krevetu, pa pobegli. Majka i ćerka su uspele da se oslobode, nakon čega su slučaj prijavile policiji - priča izvor Srpskog telegrafa.

Prema njegovim rečima, na osnovu dokaza pronađenih u kući koju su orobili osumnjičeni su identifikovani, pa su im ubrzo stavljene lisice na ruke.

Izrešetan kod Sava centra

Sredoje Šljukić ubijen je 27. septembra 2002. godine u blizini Sava centra. Izrešetan je u svom automobilu zajedno sa rođakom Zoranom Šljukićem. Iako je važio za jednog od voda beogradskog podzemlja, on nikada nije bio osuđivan, a za sebe je govorio da je zatvor video samo na filmu.

- Pretresom stana u kojem boravi Andrija Šljukić policija je pronašla pištolj i protiv njega će biti podneta i krivična prijava za nedozvoljeno držanje oružja. Šljukinom sinu i Draškoviću određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni na saslušanje u Drugom osnovnom tužilaštvu - kaže naš izvor.

Osvajao medalje

Andrija Šljukić je, osim kao Šljukin sin, široj javnosti poznat i kao uspešni sportista. On je bio reprezentativac Srbije u veslanju, a tokom karijere je osvojio mnogobrojne medalje. Šljukić je ranije za medije izjavio da je ponosan na svog oca i da je posle njegove smrti odrastao preko noći.

- Priče o ocu me ne dotiču, on je za njega bio najbolji na svetu. Posle njegovog ubistva sam morao da se osamostalim. To vas čini mnogo jačim i izdržljivijim, što ponekad i nije tako loše - rekao je veslač.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Majka bila udata za Šapića

Majka Andrije Šljukića bila je u braku sa bivšim vaterpolistom Aleksandrom Šapićem, koji ga je, kako kaže, savetovao u karijeri.

- Aleksandar mi je mnogo pomogao, od njega sam pokupio sportske manire i karakteristike - izjavio je ranije Šljukić.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading