Otkriven uzrok tragedije u Železniku: Žena zapalila stan, pa se bacila sa terase zbog izgubljenog spora sa investitorom

Autor:

Hronika

23.05.2019

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubica S. (61) zapalila je svoj stan na prvom spratu, a potom se ubila bacivši se sa terase! Tragedija se dogodila u utorak oko 18 časova u Ulici Lole Ribara 75 u beogradskom naselju Železnik.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Tekst potpisa

Prema rečima komšija i pravnog zastupnika Ljubice S., ona je bila u sudskom sporu sa investitorom od kojeg je kupila stan, jer nije mogla da ga uknjiži.

Žalba

Nakon što je sud doneo prvostepenu presudu u korist investitora, a potom i odbacio Ljubičinu žalbu, to je za nju bila kap koja je prelila čašu. Komšije Ljubice S. su u jednom momentu osetile dim i pozvale policiju i vatrogasce, koji su odmah izašli na teren. Ubrzo su zetekli i leš nesrećne žene na pločniku!

 

I ostale komšije u sporu

- Nisam je baš najbolje poznavao, ali znam da je bila u sporu sa likom od kog je kupila stan. Međutim, nije ona jedina. Još nekoliko stanara u toj zgradi ima isti problem - izjavio je komšija.

 

 

- Sedeo sam sa ženom na terasi kada smo osetili da nešto gori. Pošto je Ljubičin stan uvučen, trebalo nam je vremena da shvatimo odakle dolazi dim. Ljubica je već bila skočila, pala na beton sa visine od tri metra i na mestu ostala mrtva. Vatrogasci su jedva prišli njenom stanu i, na sreću, uspeli da lokalizuju požar - izjavio je komšija za naš list, koji je dodao da ne zna kako je do požara došlo.

Advokat: Bila je razvedena, usamljena i živela sama u stanu koji nije pravno postojao

- Da li je krenula da se guši, pa je skočila preko terase ne bi li došla do vazduha ili se planski bacila u nameri da se ubije, ostaće misterija - zaključuje komšija.

Već pokušala da se ubije čekićem!

Advokat navodi da je Ljubica i pre dve godine pokušala da se ubije ispred zgrade, i to čekićem!

- Nakon prvog pokušaja ubistva, odvedena je u "Lazu", a zatim je dva meseca provela u Padinskoj Skeli. Pustili su je na kućno lečenje pod uslovom da redovno uzima terapiju. Dobro se držala sve dok joj nije bila odbijena žalba i tad je prestala da uzima lekove i počela da pomalo konzumira alkohol, jer nije mogla da se pomiri sa odlukom suda - izjavio je Prikić i dodao da se njegova klijentkinja verovatno ne bi ubila da se pridržavala terapije.

Ljubičin advokat navodi da je nesrećna žena imala veoma težak život.

 

- Ima dvoje dece, ali pošto je imala psihičkih problema, oni su je odbacili i nisu je nikad posećivali. Bila je razvedena, usamljena i živela je sama. Na sve to, prevario ju je investitor od kog je kupila stan, jer taj stan pravno nije postojao. Tu je greška notara jer je overio takav ugovor. Pokrenuli smo sudski postupak, koji je izgubila, a onda je i njena žalba odbijena. To ju je jako razočaralo, stoga se odlučila na ovako drastičan potez - izjavio je za naš list advokat Radivoje Prikić.

Bila je fina i ljubazna

Komšije za Ljubicu kažu da znaju da je imala psihičkih problema, ali da je bila veoma fina žena.

- Videlo se da je imala psihičkih problema jer je bila malo nemarna i aljkava, ali je bila kulturna i ljubazna i uvek nam se javljala - rekao je jedan od njih.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
djordje1953

23.05.2019 18:07

zar notar ne garantuje svojom imovinom ako pogresi