Kakvi smo to monstrumi postali: Snimao pogibiju Srbina i smejao se

Autor: Ivana Žigić

Hronika

22.05.2019

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neljudski! Muhamed S. smejao se dok je snimao saobraćajnu nesreću na magistralnom putu Mostar-Jablanica u kojoj je poginuo Milenko Pudar, deminer iz Banjaluke, koji se svojim vozilom sudario sa autobusom. Muhamed nije ni pokušao da pomogne nesrećnom čoveku, već se usput šalio sa prijateljem.

RepublikaFoto: youtube.com/halixxx
Nesreća na putu Mostar-Jablanica u kojoj je poginuo Srbin

Nesreća se dogodila u ponedeljak, a Muhamed S. je snimao i komentarisao vožnju Pudara nekoliko trenutaka pre sudara. Kako je Pudar bio dijabetičar, pretpostavlja se da mu je u toku vožnje pozlilo, zbog čega je i došlo do nesreće. Elem, Muhamed je u toku snimanja komentarisao da je vozač hjundaija verovatno pijan i smejao se njegovoj vožnji.

Na snimku se čuje kako govori: "Eno ga, ode pod autobus", a zatim se vidi da nakon sudara prilazi smrskanom hjundaiju i govori: "Ovaj više nije živ."

Snimak je stavio na društvene mreže, gde je odmah izazvao gnev korisnika, među kojima je bio i poznanik poginulog Pudara Dean Savičić, koji je napisao:

- Momak koji je Milenkovu vožnju ispratio snimanjem i komentarisanjem nije uradio ništa kako bi ablendovanjem ili zvučnim upozorenjem skrenuo pažnju vozaču. Ova nesreća je pokazala potpunu degradaciju našeg društva, dotakli smo dno. Gde je nestala ljubav čoveka prema čoveku, gde je nestalo čojstvo - napisao je on.

- Čemu se ceriš idiote retardirani, kako te nije strah boga", "Užas i katastrofa","Kakav idiot", samo su neki od komentara upućenih autoru snimka koji ga je kasnije izbrisao sa društvenih mreža.

"Nije ovaj živ. On je… šehid"

Snimak traje 135 sekundi. Suvozač u automobilu koji je pratio Banjalučanina primećuje kako vozač ispred njega vozi "30 na sat" i više puta prelazi traku i likuje što je "pogodio" da će se automobil sudariti s autobusom.

- To je taj snimak, legendo. Jesam rek'o - čuje se glas praćen smehom.

U nastavku, izlazi iz automobila, prilazi unesrećenom i nastavlja sa snimanjem.

- Nije ovaj živ. On je... šehid. Ništa od njega - uzvikuje okupljenima.

Čulo se još nekoliko neumesnih komentara pre nego što je zaustavljeno snimanje.

Povodom ovog snimka oglasio se i Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

- U šta smo se pretvorili? Snimak za društvene mreže je postao važniji od ljudskog života! Radujemo se tuđoj smrti jer znamo da ćemo imati preglede i lajkove... - napisao je Okanović na Tviteru.

Milan Vujanić, profesor Saobraćajnog fakulteta, ističe za Srpski telegraf da je zakonska obaveza svakoga ko naiđe na mesto nesreće da pomogne onoliko koliko može, odnosno u granicama svog znanja.

- Pre svega, ima obavezu da odmah pozove Hitnu pomoć, policiju i obezbedi lice mesta kako niko ne bi slučajno naišao na povređene. Video sam taj snimak i baš sam se iznenadio nehumanim ponašanjem onih koji su snimali i još se i smejali - rekao je Vujanić.

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading