Žrtve mleo i jeo, a sad guta "Idiota"

Hronika

02.09.2017

05:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najkrvoločnijih srpskih ubica Sretko Kalinić (43) zvani Zver, koji robija u strogo čuvanom 7. paviljonu u Zabeli, većinu vremena iza rešetaka provodi čitajući knjige i vežbajući. Do sada je, navodno, pročitao više od 100 knjiga, a na repertoaru su mu Paulo Koeljo, Ivo Andrić i Dostojevski...

RepublikaFoto: pixabay.com
Kalinić će imati 76 godina kada izađe iz zatvora

Maksimalna kazna

Kalinić je dobio maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina zbog zločina koje je počinio kao član famoznog "zemunskog klana" i ubistva premijera Zorana Đinđića. Kako saznajemo, u najstrožem zatvoru u Srbiji sam je u sobi.

- Kada ne vežba, čita knjige. Pročitao je gotovo sve što ima u zatvoru od Koelja, Andrića i Dostojevskog, među kojima su i najpoznatija dela ruskog književnika kao što su "Zločin i kazna", "Idiot", "Zapisi iz mrtvog doma"... U slobodno vreme ne meša se sa ostalim zatvorenicima. Redovno ga posećuju majka i otac i donose mu pakete - kaže dobro obavešten izvor Srpskog telegrafa.

Kalinić, kako saznajemo, u zatvoru nema posebne prohteve.

- Za njega važi sve kao i za ostale zatvorenike. Najnormalnije jede zatvorsku hranu i poštuje pravila zatvora - kaže naš sagovornik i navodi da Kalinić ne priča mnogo, a da ostali zatvorenici, zbog njegovih zverstava, imaju veliko strahopoštovanje prema njemu.

Sretko Kalinić će zauvek ostati zapamćen u kriminalnim krugovima. Kada god se spomene njegovo ime, prva asocijacija je gulaš koji je skuvao od Milana Jurišića. Jelo sa Juretovim delovima tela pojeo je Vladimir Milisavljević zvani Vlada Budala. Jurišić je ubijen čekićem. Telo su mu raskomadali testerom za sečenje drva, a neke delove su samleli u mašini za mlevenje mesa. Prva mašina se polomila, pa su kupili drugu, a prvo su mu pojeli polni organ!

Juretove kosti otkrivene su nakon hapšenja Luke Bojovića. U stanu u Valensiji pronađeno je oko 50 kostiju, deo lobanje, kao i delovi mašine za meso u kojoj je samleven Jurišić. Kalinić je, navodno, samleo Jurišića zbog žene.

Hapšenje

Sretko Kalinić je uhapšen u Zagrebu 2010. godine, nakon što ga je ranio Miloš Simović, upucavši ga sa dva metka u grudi u zagrebačkom predgrađu Rakitje. Kod Kalinića su tada pronađena dva hrvatska pasoša sa lažnim identitetima. Iako je Sretko zapravo hrvatski državljanin, Hrvatska ga je isporučila Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading