Procureli detalji iz istrage eksplozije u Novom Sadu: Bivši policajac Bogdanović tvrdi da je imao dosta neprijatelja

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

15.05.2019

19:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dalibor Bogdanović (42), koji je povređen u eksploziji bombe koja mu je podmetnuta pod džip, i dalje tvrdi da u poslednje vreme nije dobijao nikakve pretnje. U policiji su saslušani njegovi prijatelji, ali i neprijatelji.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ/printscreen
Dalibor Bogdanović

Bogdanović je rekao da ničim nije mogao da nasluti da mu neko radi o glavi, niti mu je te večeri bilo išta sumnjivo kada je ulazio u auto. Rekao je i da je tokom rada u interventnoj jedinici MUP Srbije hapsio mnoga lica za razna krivična dela, te da još iz tog doba ima dosta neprijatelja.

- To za nas ljude iz struke nije nikakva novost jer se skoro svakodnevno susrećemo sa pretnjama kriminalaca koje privodimo. Nekada takve pretnje izreknu osumnjičeni u afektu, a nekada to uopšte ne budu bezazlene priče isfrustriranih ljudi tako da tokom operativnog rada nismo isključili ni mogućnost da je reč o nekim starim dugovima - priča jedan od Bogdanovićevih kolega.

Dodaje i da istraga trenutno vodi u više pravaca te da ne može da otkrije više detalja u vezi sa tim, ali da su privođenja osumnjičenih, ali i Bogdanovićevih prijatelja na informativne razgovore i dalje u toku.

 

- Zasad nismo imali puno pomoći od Bogdanovićevih prijatelja, koji baš nisu puno pričljivi, ali su nam zasad potvrdili priču da u poslednje vreme nije dobijao nikakve ozbiljne pretnje. Ipak, i to uzimamo sa rezervom jer je i sam Bogdanović na ročištu na kome je bio istoga dana izrekao neke tvrdnje za koje svi sumnjamo da su istinite. Reč je o suđenju Jovanu Kecmanu, zvanom Coja, vođi navijača FK Novi Sad, koji je osumnjičen da je pre pet godina nakon kraće svađe u jednom lokalu u centru Novog Sada pucao iz pištolja u Bogdanovića i tom prilikom ga ranio u ruku i u stomak - podseća sagovornik.

Prema njegovim rečima, tom suđenju Bogdanović rekao da ne poznaje Kecmana i da ne može da se seti kako je napadač izgledao, u šta se teško može poverovati.

- Smatram da to nije istina jer su Kecman i Bogdanović viđeni zajedno u javnosti i prema izjavama pojedinih svedoka, oni su se poznavali, ali se nisu družili zato što je Kecman bio sklon alkoholu i drogama, te je u novosadskom podzemlju slovio za ratobornog i nepouzdanog čoveka sa kojim je teško sarađivati. Bogdanović je i na suđenju rekao da smatra da ima puno neprijatelja koje je stekao radom u interventnoj jedinici tokom koga se susretao sa raznim kriminalcima i direktno učestvovao u njihovom hapšenju - priča naš izvor.Podsetimo, Bogdanović je radio u interventnoj jedinici, a zatim je nakon ranjavanja premešten na administrativne poslove u novosadskoj Policijskoj upravi. Jedno vreme je vršio dužnost komesara za bezbednost u FK Vojvodina.

Čeka se veštačenje snimaka nadzornih kamera

Kako za "Blic" kaže izvor iz policije, kockice se polako slažu i čeka se izveštaj sa veštačenja snimaka skupljenih sa kamera koje su postavljene na ulazima zgrada i lokala u neposrednoj blizini mesta na kome je eksplodirao Bogdanovićev džip.

- Svaka kamera hvata specifičan ugao i nisu konkretno usmerene ka parkingu nego ka lokalima i ulazima. Ukoliko je bomba postavljena pod Bogdanovićev auto na parkingu veoma je moguće da je to neka od kamera zabeležila. Ukoliko je bomba postavljena na nekom drugom mestu pa su počinioci pratili Bogdanovića i čekali zgodan trenutak da je daljinski aktiviraju, možda čitava stvar bude malo teže išla, ali ne sumnjam da će nam neke stvari uskoro biti jasnije - zaključio je izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading