Otkrivena velika kriminalna banda: Uhapšeno 20 ljudi zbog falsifikovanja javnih isprava

Autor: Novosti, Republika

Hronika

15.05.2019

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu lišili su slobode dve organizovane kriminalne grupe koju je činilo ukupno 20 lica.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Jedna organizovana grupa je delovala na području Grada Beograda a druga kriminalna grupa delovala je na području Kruševca, Kraljeva, Novog Pazara, Požarevca i drugih. Postoje osnovi sumnje da su izradili više od četiri hiljade lažnih javnih isprava koje su naplaćivali od 100 do 800 evra u zavisnosti od vrste dokumenata.

Na području Beograda lišeno je osam lica: V.J., D.J., P. B., R.J., B.T., R.J., D. P. i V. A. , zbog više krivičnih dela i to krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela u vezi člana 346 stav 2 i 4 KZ i falsifikovanje isprave iz člana 355 stav 2 u vezi stava 1.

Naime, oni su u periodu od juna 2018. do danas kao organzovana kriminalna grupa koja je po narudžbi zainteresovsovanih lica pravila lažne javne isprave: pasoše, lične karte, vozačke dozvole i slično, država članica Evropske Unije.

Postoje osnovi sumnje da su izradili oko 2.000 lažnih javnih isprava koje su naplaćivali po ceni od 100 do 800 evra u zavisnosti od vrste dokumenta.

Prilikom pretresa na teritoriji Beograda pronađene su dve štamparije i veća količina već izrađenih javnih isprava.

Druga organizovana kriminalna grupa koja se sastojala od 12 lica i to: Z.R., G.S., V. S., Z. S., N.A., S. K., T. N., R.N., B.G., M.N., O.D. i T.J. je delovala na području Kruševca, Kraljeva, Novog Pazara, Požarevca i drugih gradova i mesta i izrađivala lažne javne isprave u istu svrhu s tim što je to činila u iznajmnjenim prostorijama. Takođe, sumnja se da je i ova 12-očlana organizovana kriminalna grupa izradila više od 2.000 dokumenata s tim što su je njihova početna cena za izrad lažnih javnih isprava bila od 300 do 800 evra po dokumentu.

Nakon saslušanja osumnjičenih tužilac za organizovani kriminal doneće odluku o daljem toku krivičnog postupka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading