Biznismenu četiri godine zatvora: Presuda za malverzacije sa izdavanjem urbanističkih dozvola

Autor:

Hronika

13.05.2019

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni sud u Beogradu osudio je na četiri godine zatvora vlasnika preduzeća "MB Gas oil" Mileta Brežančića, a nekadašnjeg pomoćnika ministra zaštite životne sredine Nebojšu Janića na dve i po godine zbog mita i zloupotrebe.

Foto: Ilustracija

Optužnica ih je teretila za malverzacije u vezi sa izdavanjem urbanističkih dozvola za izgradnju pristana, pretakališta, gasovoda i skladišta za Brežančićevo preduzeće "MB Gas" na zemljištu šećerane "Dimitrije Tucović", koje je u državnom vlasništvu.

Brežančić je dao mito od 2.000 evra Janjiću da bi mu izdao upotrebnu dozvolu za ceo objekat i sticanje prava korišćenja gradskog građevinskog zemljišta.

Janjiću se u drugom postupku sudi zajedno za bivšim ministrom za zaštitu životne sredine Oliverom Dulićem zbog sumnje da su učestvovali u nelegalnom izdavanju dozvola slovenačkoj firmi "Nuba invest" za postavljanje optičkih kablova u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading