Eksplozija u Novom Sadu povezana sa ubistvom fitnes instruktorke: Policija istražuje motiv napada na bivšeg telohranitelja Nenada Čanka

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

11.05.2019

19:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džip marke "BMW X5" koji je sinoć eksplodirao u Novom Sadu u naselju Detelinara, pripada bivšem policajcu Daliboru Bogdanoviću (42), a prve informacije o potencijalnom motivu govorile su da je sinoćni incident bio "opomena" zbog otmice kriminalca Gorana Cvijetića koja se odigrala 2017. godine.

RepublikaFoto: youtube.com/Fk Vojvodina/Twitter/Ninoslav Sretenović
Dalibor Bogdanović i mesto zločina

Naime, otmica Cvijetića organizovana je pre dve godine u naselju Detelinara, kada je grupa kriminalaca uz pretnju pištoljem prebila Cvijetića i strpala ga u gepek "audija A6", a nakon policijske potere zaustavljeni su na Mišeluku.

Policija je tada uhapsila Nenada Stevića i Božidara Bosnića, a ostala trojica (Goran Kovačević Goranac, Vladica Rakić i Dalibor Bogdanović) pobegli su sa mesta zločina, ali nekoliko dana kasnije su i oni uhapšeni.

Čankov telohranitelj

Bogdanović je takođe bio lični telohranitelj Nenada Čanka, lidera LSV. Svojevremeno je bio i pripadnik Interventne brigade, a navodno je bio i dugogodišnji pripadnik SAJ-a.

Zbog problematičnog karaktera i kontakata sa raznim sumnjivim osobama, bio je raspoređen na administrativne poslove u Policijskoj upravi Novi Sad, a neposredno pre pucnjave bio je postavljen za komesara za bezbednost fudbalskog kluba Vojvodina.

Jedna teorija govori da je otmica organizovana zbog sukoba među kriminalnim grupama, a druga da je reč o osveti za ubistvo fitnes instruktorke Teodore Kaćanski, devojke Nenada Stevića, jednog od kidnapera.

RepublikaFoto: youtube.com/ Fk Vojvodina

Na Teodoru Kaćanski pucano je 2016. godine u mesecu novembru, dok je preparkiravala džip "rendž rover" ispred zgrade u kojoj je živela sa Stevićem. Nepoznati ubica na nju je ispalio pet hitaca, od kojih su je pogodila tri. Nekoliko dana kasnije, ona je podlegla povredama u bolnici. 

Suđenje krije motiv napada?!

Interesantno je, da je u petak pre podne, istog dana kada se dogodila eksplozija, imao suđenje i to kao žrtva, u postupku protiv Jovana Kecmana Coje.

- Na suđenju je izjavio da Coju, koji je u bekstvu već pet godina, od momenta kada je Boću upucao u kafani, nikada nije video i da ga ne poznaje. Da li to suđenje, ima veze sa eksplozijom, videćemo - konstatuje izvor.

Detaljnom policijskom istragom, utvdilo se da je njeno ubistvo bila poruka za Stevića.

Bogdanović je blizak prijatelj Nenada Stevića, koji je došao kod njega neposredno nakon što je na Teodoru pucano. On je radio kao administrativno-tehnički radnik u novosadskoj policiji.

Na Bogdanovića je pucano 2014. godine, kada ga je u Ulici Laze Telečkog u Novom Sadu ranio Jovan Kecman Coja, vođa navijača FK Novi Sad "Korida".

Stanje mu je stabilno

Bogdanović je u eksploziji pretrpeo teške telesne povrede, zbog čega su lekari morali da mu amputiraju levu nogu.

- On je primljen u kasnim večernjim satima u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine sa teškim telesnim povredama. Odmah nakon stabilizacije stanja, operisan je i za sada je njegovo stanje stabilno i oporavak teče bez komplikacija - rekao je za "Blic" portparol Kliničkog centra Vojvodine Siniša Knežević.

Njih dvojica su se prvo posvađali u jednom ugostiteljskom objektu zbog muzike, što je kasnije preraslo u tuču koja se kobno završila. U toj tuči učestvovali su i njihovi prijatelji, a u jednom momentu Kecman je izvukao pištolj i ispalio više metaka u Bogdanovića koji su ga pogodili u ruku i stomak.

U toj istrazi, policija nije isključila mogućnost da je mogući motiv ovog sukoba preplitanje navijačkih grupa za lokalno narko-tržište.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading