Svi detalji hapšenja predsednika opštine Požega i vrha lokalnog rukovodstva!

Autor: Republika

Hronika

11.05.2019

08:26 >> 10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su Milana Božića (62) funkcionera opštine Požega, Zoricu Mitrović (49) funkcionera Skupštine opštine Požega i Velimira Maksića (49) odgovorno lice Opštinske uprave opštine Požega, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

RepublikaFoto: youtube.com/Glas Zapadne Srbije
Milan Božić

Takođe, uhapšen je i Vladimir Gavrilović (49) odgovorno lice Agencije za procenu nekretnina Gorski Ivanjica, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i produženo krivično delo falsifikovanje isprave.

Kako se sumnja, Milan Božić, Zorica Mitrović, i Velimir Maksić su u periodu od 2017. do 2018. godine u četiri postupka nabavki naručioca Opštinske uprave Požega, odobrili plaćanje po računima izdatim od strane izvođača posla, iako navedene usluge i radovi nisu bili izvršeni u trenutku plaćanja, a postupci predmetnih nabavki nisu sprovedeni u skladu sa zakonom.

Učestvovao u malverzacijama

RepublikaFoto: youtube.com/Dveri Požega

Velimir Maksić

Na ovaj način su preduzetničkoj radnji "Gorski“ pribavili korist od 1.360.000 dinara, a Opštinskoj upravi opštine Požega pričinili štetu u tom iznosu.

Takođe, osumnjičena Zorica Mitrović je prilikom izvođenja molerskih radova za opštinu Požega, od izvođača radova u više navrata nakon izvršenog plaćanja zatražila i preuzela novac u ukupnom iznosu od 200.000 dinara, čime je sebi pribavila imovinsku korist u navedenom iznosu.

Osumnjičeni Vladimir Gavrilović je u postupku javne nabavke male vrednosti naručioca Opštinske uprave opštine Požega, suprotno zakonu, dogovarao sa drugim ponuđačem i preduzeo protivpravne radnje u nameri da posao bude dodeljen preduzetničkoj radnji njegove supruge. Kako se sumnja, on je izradio lažne isprave o prijemu projektno – tehničke dokumentacije u nameri da ih upotrebi kao prave.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu. 

Suprug sa pištoljem i puškom bez dozvole

RepublikaFoto: youtube.com/tvpozega
Zorica Mitrović

U ovoj akciji, prilikom pretresa stana osumnjičene Zorice Mitrović pronađeni su pištolj i lovačka puška koji, kako se sumnja pripadaju njenom suprugu Milenku Mitroviću za koje nema dozvolu. Njemu je, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Kao povod za proteste u Požegi koje više od godinu dana organizuje "Inicijativa za Požegu" navode se upravo sve zloupotrebe i malverzacije rukovodstva opštine Požega.

Podsetimo, oni su optuživali Milana Božića, člana Srpske napredne stranke, da je opština otkupila plac i kuću muža Zorice Mitrović, koja nije bila legalizovana. Sam Božić je svojevremeno obelodanio na sastanku opštinskog odbora SNS da je protiv njega i njegovih saradnika iz lokalne vlasti podneto 178 krivičnih prijava.

Inicijativa.rs o malverzacijama

Foto: www.inicijativa.rs
Inicijativa.rs

Preduzeće Gorski iz Ivanjice radilo je projektnu dokumentaciju za radove na rekonstrukciji nelegalnog objekta na lokaciji Stara autobuska u vlasništvu supruga predsednice SO Požega, Zorice Mitrović.

Vlasnik bivšeg preduzeća Gorski bio je Vladimir Gavrilović, sada stalni sudski veštak i vlasnik agencije Gorski PR Ivanjica. Supruga Vladimira Gavrilovića, Zorana Gavrilović, je vlasnik pomenutog Ateljea-Milunović PR Ivanjica i članica opštinske Komisije za planove, koja je prošle godine odlučivala o izmenama Plana generalne regulacije Požege. Jedan od ciljeva predloženih izmena bio je da se na mala vrata ozakoni nelegalni objekat u vlasništvu Mitrovića.

- Krajem 2017. i početkom 2018, što ja kao predsednik opštine, što predsednica Skupštine, načelnik Opštinske uprave i pojedini rukovodioci odeljenja, imali smo ukupno 178 krivičnih prijava. To su sve naručene prijave - kazao je Božić.

Još jedan od Božićevih skandala desio se u martu 2017. godine kada je neimenovanu odbornicu nazvao "aligatorom koji mu je otkinuo dva prsta".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading