(VIDEO) Ekskluzivan snimak napada na automobil advokata Predraga Savića!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski telegraf došao je u posed snimka dvojice napadača koji su 1. maja oko 1.45 posle ponoći demolirali automobil poznatog advokata Predraga Savića ispred njegove kuće u prestonici. Na snimku se vide dvojica mladića, maskiranih kapuljačama, koji prvo izviđaju teren, potom idu niz ulicu i nakon vandalskog čina beže!

RepublikaFoto: Media centar/printscreen
Napadači štanglama razlupali vozilo

- Policija poseduje video-snimke na kojima se vide dvojica mladića koji su mi uništili automobil. Znam da policajci rade na identifikaciji napadača i naručilaca, ali ne mogu da iznesem više detalja o tome u interesu istrage. I dalje su mi dva slučaja u kojima sam pravni zastupnik oštećenih najsumnjiviji. Prvi je ubistvo gardista u Topčideru 2014. godine, a drugi je ubistvo pevačice Jelene Marjanović u Borči 2016. godine - kaže advokat Savić za naš list.

Savić zastupa oštećene u slučaju ubistva gardista na Topčideru i ubistva pevačice Jelene Marjanović

Kako se može videti na snimku, bar jedan od napadača je u rukavu krio štanglu ili čekić, kojim su porazbijali stakla i farove na automobilu smart.

RepublikaFoto: Media centar/printscreen

Ono što dodatno uznemirava je to što ovo nije prvi napad na imovinu Predraga Savića!

- Meni su već jednom izbušili gume na automobilu i to baš pred 5. oktobar, datum kada su ubijeni gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović. Ne mogu da kažem da mi je svejedno zbog ovoga što se dogodilo, ali ja ću nastaviti da zastupam porodice ubijenih gardista i potragu za istinom - kaže Savić.

Ubistva, pretnje, napadi

Poslednjih godina povećan je broj napada na advokate u Srbiji, a slučaj ubistva Dragoslava Miše Ognjanovića je najdrastičniji primer.

- Od 1997. godine zabeleženo je više od 120 napada. Prošle godine bilo je više od 40, a u prva četiri meseca ove godine čak 22 napada i te brojke pozivaju na uzbunu - kaže advokat Krsto Bobot. Zbog toga su predložene izmene Krivičnog zakona kojima će se napadi na advokate i njihovu imovinu kažnjavati strože.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading