Detalji pucnjave u Paraćinu: Na licu mesta pronađena 2 pištolja, otac napadača ne želi da priča

Autor: Telegraf, Novosti, Republika

Hronika

04.05.2019

06:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je uhapšen B. P. (31), iz Paraćina, koji se sumnjiči da je u sredu oko 13 i 30 sati ispalio hitac u glavu Đ. I. (26), policija je na licu mesta pronašla dva metka i dva pištolja. Istraga će tek utvrditi koji je bio tačan sled događaja i u čijem je vlasništvu drugi pištolj

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Vatreno oružje kojim je mladić zadobio prostrelnu ranu glave bilo je u ilegalnom posedu osumnjičenog B. P. koji se, kako saznaju mediji, sam prijavio policiji.

U toku je intenzivna provera navoda da je između njih dvojice došlo najpre do svađe, kao i da je Đ. I. prvi potegao pištolj i pucao, ali ga je B. P. odgurnuo, nakon čega je, navodno, on onda pucao.

Zločin se dogodio u Ulici Radeta Končara u porodičnoj kući B. P., u kojoj živi sa roditeljima. U momentu događaja u kući je bio njegov otac, koji nije želeo da daje izjave.

Prema priči komšija, B. P. navodno već godinama ima problem sa narkoticima i oni sumnjaju da su svađa i pucnjava posledice upravo takvih neraščišćenih poslova.

- Roditelji su mu sada u penziji, čestiti ljudi. Otac mu je radio u Staklari, a majka je bila dugogodišnja profesorka. Nažalost, nisu uspeli da ga iščupaju iz kandži ovog poroka, stalno je imao zbog toga probleme, a prošle godine i saobraćajku - kaže sagovornica "Novosti" koja živi u blizini.

Teško povređeni Đ. I. u četvrtak je odmah operisan na Neurohirurškom odeljenju Opšte bolnice u Ćupriji. Prema rečima direktora Slobodana Gajića, on je u teškom stanju, trenutno je stabilno, i nalazi se u šok sobi priključen na respirator.

Đ. I. se inače bavi bodi-bildingom i borilačkim sportovima, a radio je kao obezbeđenje u paraćinskim klubovima.

Zamenica višeg tužioca Jovanka Đorđević rekla je u četvrtak da su u toku predistražne radnje, odnosno da naredba o sprovođenju istrage nije još doneta. MUP je saopštio da je B. P. određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Osim za krivično delo ubistvo u pokušaju, B. P. se sumnjiči i za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading