Plutala kilometar i po, reanimirali je 25 minuta... Beograđaka povređena na Tari i posle svega stabilno

Autor: Tanjug

Hronika

03.05.2019

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograđanka J. V. (37), koja je teško povređena na Tari pošto joj se prevrnuo čamac tokom rafting spusta, u stabilnom je stanju, ali je i dalje priključena na aparat za disanje, saopšteno je danas iz Univerzitetske bolnice Foča.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Ona je u Univerzitetsku bolnicu primljena juče s teškim oštećenjem pluća i pothlađena, pošto je plutala oko kilometar i po na talasima Tare.

U Policijskoj upravi Foča Srni je rečeno da je grupa turista iz Srbije na rafting došla u sopstvenoj režiji, sa svojim čamcem kojim je upravljao licencirani skiper iz Pančeva, čiji su inicijali N. M. (36).


U čamcu se nalazilo sedam turista i svi su ispali u Taru pri prevrtanju čamca na jednom od njenih bukova, a J. V. je plutala oko kilometar i po, rekli su u policiji.

Predsednik fočanskog Udruženja rafting klubova "Tara i Drina" Zdravko Matović rekao je da je grupa turista iz Srbije na Taru došla crnogorskom stranom i da su startovali sa mesta Brštanovica, što fočanski rafting klubovi u ovo doba godine, kada je visok nivo reke, izbegavaju, već koriste kraću relaciju i kreću sa Graba.
Foto: V. GROZDANIĆ

Naveo je da se čamac prevrnuo na najopasnijem buku Borovi i da je devojka plutala sve do Graba, gde su je uočili fočanski rafteri.


- Skiperi iz Rafting centra ''Drina-Tara'', kojima ovom prilikom zahvaljujem, primetili su da niz bukove pluta devojka sa glavom u vodi. Gurnuli su čamac u vodu i, prema mojim saznanjima, izvadili su je Dejan Radović i Ðoko Miletić, a na čamcu s njima bio je i doktor - rekao je Matović.
Foto: V. GROZDANIĆ

Na mestu Manita vrela skiperi su izneli devojku na obalu, a reanimacija je, priča Matović, trajala 25 minuta.

- Tom prilikom došli su i spasioci ''Volfa'' i osoblje fočanskog Doma zdravlja, kojima, takođe, zahvaljujem, jer su uložili vanljudske napore da izvuku devojku na naš novi put na desnoj obali Tare - rekao je Matović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading