Crnogorski mediji otkrivaju: MUP Srbije "češlja" firme iz Podgorice, sumnja se na "pranje para"

Autor: borba.me, Republika

Hronika

02.05.2019

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

MUP Srbije provjerava nekoliko crnogorskih firmi koje se u Srbiji bave građevinskim poslovima zbog sumnje da se u tom poslu peru pare, piše Borba.me. Pod lupom su dve poznate firme iz Podgorice, a za jednu od njih se sumnja da iza nje stoji prljav novac.

RepublikaFoto: Public
Foto: Ilustracija

Te firme se bave izgradnjom stanova u Beogradu, Novom Sadu, Zlatiboru i Kopaoniku.

- Postoji osnovana sumnja da se iza tog posla krije pranje para od kriminalnih aktivnosti. Takođe, te firme se fiktivno vode na druga lica, a stvarni vlasnici su biznismeni iz Podgorice. Oni se bave gradnjom stanova na ekskluzivnim lokacijama u više gradova, a i finansiraju određene druge sportske klubove i neke projekte - otkriva naš izvor.

Otkriven je trag da se profit iz poslovnih aktivnosti unosi u Srbiju i prenos se prijavljuje prilikom prelaska državne granice. Dio novca pozajmicama se ubacuje na račune firme koje se bavi izgradnjom poslovnog prostora, a dio uplaćuje na ime sponzorstva.

- Novac iz "biznisa" prosljeđuju u svoje kompanije, kako bi ga "filtrirali" i tako počinju da se okreću ogromne sume novca koje se ulažu u najsavremenije građevinske mašine i u građevinske poslove - ističe sagovornik crnogorskog portala.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading