Porodica nastradalog vozača Niš ekspresa zanemela od bola: Nemamo šta da kažemo, to se tako desilo...

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

01.05.2019

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šta da pričam kada sam ostala bez deteta. Vozio je svuda pre toga, u mlekari, u Paraćinu... Koliko je samo puta išao u Novi Pazar. Vozio je i po inostranstvu... Svuda je išao i uvek je sve bilo dobro, kaže Radoslava Mijailović iz Pretrkovca kod Ražnja, majka Siniše Mijailovića (52), vozača "Niš-ekspresovog" autobusa koji se ujutro sudario sa kamionom kod sela Barlovo.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Stravična nesreća

U stravičnoj nesreći, osim Mijailovića, stradali su i vozač kamiona Zihnija Košuta, kao i troje putnika Irena Vesović, Dobrila Radovanović i Jelica Radović, putnice iz autobusa koji se posle sudara zapalio.

Članovi najuže porodice vozača, u šoku zbog tragedije, nisu želeli da pričaju sa novinarima.

- U žalosti smo i ne možemo da razgovaramo... Nemamo šta da kažemo, to se tako desilo... - rekao je bratanac nastradalog vozača koji nas je dočekao na ulazu u kuću.

Siniša je živeo sa ocem, majkom i ima dva sina, stara 23 i 26 godina, kao i unučetom. Od bliže rodbine ima i brata.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Prema priči rođaka Mijailovića na dan tragedije, brat je pokušao da ga čuje telefonom, ali se Siniša nije javljao.

- Brat ga je zvao ujutru, znao je kada polazi autobusom iz Merdara. On se nije javljao. Posle su im javili iz policije za strašan sudar kod Barlova u kojem je Siniša nastradao. Ne znamo šta se desilo i kako je došlo do suadara - kaže jedan od rođaka za "Blic".

Rođaci kažu da Siniša nije imao zdravstvenih problema, koliko se zna, zbog kojih bi možda izgubio kontrolu nad volanom u toku vožnje.

 

 

Oni navode  i da je bio savestan vozač te da je bio veoma pažljiv kada je vozio.

- Nikad problema nije imao dok je vozio kamion, ne znam da je jedan prekršaj imao. Bio odgovoran i za kuću i za porodicu a pogotovo kada je vozio. Bio je dobar čovek. Velika tuga. Ostavio je dva sina, unuče. Svi su ga voleli u selu - kaže jedna rođaka.

Meštani ovog sela u opštini Ražanj još su u šoku i ne mogu da poveruju šta se desilo. Svi ga dobro znaju kao dugogodšinjeg vozača kamiona.

- Ceo život je vozio kamion, do pre dva meseca nije seo za volan autobusa, iako je imao D kategoriju sigurno 10 godina. Pre oko dva meseca se zaposlio u „Niš - ekspresu" jer su neki radnici napustili ovo preduzeće i tako je počeo da vozi autobus. Mislim da  je ranije konkurisao ali da ga nisu primili. Prvo je vozio đake ovde u selu ima dve nedelje možda, pa su ga posle prebacili za Prokuplje - priča jedan rođak nastradalog koji je želeo da ostane anoniman.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Drugi komšija iz sela kaže da je Siniša imao kola kraće vreme, ali da i njih nije vozio pa je automobil prodao.

- Vozio je samo kamion u Jagodini kod privatnika, i kamion u Kruševcu. Nikada ranije nije imao udes - kaže on.

Predstavnici "Niš-ekspresa" obišli su porodicu Mijailović kako bi njenim članovima izjavili saučešće povodom Sinišine smrti. Siniša Mijailović biće sahranjen sutra, 2. maja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading