Vozač (52) Niš ekspresa bio neiskusan: Tek mesec dana vozio autobus

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

01.05.2019

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač autobusa Niš ekspresa koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je juče poginulo petoro ljudi i povređeno još toliko, pre mesec dana počeo je da vozi autobus, izjavio je danas zamenik načelnika saobraćajne policije Boban Milinković.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Olupina autobusa Niš ekspresa

On je za medije naveo da je nadzor u Niš ekspresu pokazao da je vozač star 52 godine duže posedovao vozačku dozvolu sa D kategorijom, ali da ranije nije vozio autobus, već da je verovatno vozio kamion. 

U tom preduzeću je počeo da radi pre dva meseca, mesec je proveo na obuci i tek mesec dana samostalno vozi autobus.

- Dalje će se utvrđivati koliko je njegovo neiskustvo u upravljanju autobusom doprinelo tome. Narednih dana će biti odrađen detaljni nadzor Niš ekspresa - naglasio je Milinković.

Još jedan autobus Nis ekspresa krajem prošle godine sudario se s vozom i tada je poginulo sedmoro ljudi, a ove dve nesreće, kako kaže Milinković, mogu biti izolovani slučajevi, a mogu biti posledica nedovoljnog staranja o bezbednosti u saobraćaju.

Na putevima u Srbiji za nedelju dana poginulo je 20 ljudi

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović kaže da će Srbija tek osetiti problem nedostatka vozača i da će sve više neiskusnih vozača biti u saobraćaju, jer iskusni odlaze u inostranstvo gde imaju bolje plate i bolje uslove za rad.

- Sada su prevoznici prinuđeni da uzimaju ljude koji imaju 50-60 godina i mnogo je penzionera koji su sada za volanima autobusa - rekao je Okanović.

Zamenik načelnika Saobraćajne policije kaže da poslednje tri-četiri godine saobraćajna policija kontroliše autobuse, a posebno pred svaku turističku sezonu, i da se gleda tehnička ispravnost i vreme koliko vozači upravljaju vozilom. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading