Policija našla svedoka saradnika za šverc 60 kilograma čistog kokaina u Titovom Jadranu

Autor: Republika

Hronika

29.04.2019

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je 19. aprila na školskom brodu "Jadran" u Tivtu pronađeno 60 kilograma kokaina visoke čistoće, istražitelji su uspeli da obezbede i svedoka-saradnika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Reč je o osobi uhapšenoj neposredno posle pronalaska droge i koja se, tvrdi izvor, trenutno nalazi na tajnoj lokaciji.

Do sada su uhapšeni pripadnici Vojske Crne Gore Miloš Kulić i Duško Radenović, zatim Tivćanin Radomir Osmajić, dok je poternica raspisana za Dejanom Rovčaninom i Vladimirom Račićem.

Svedok je potvrdio koji je bio plan kriminalne grupe a što je objasnio i specijalni tužilac, tri dana nakon zaplene droge.

- Planirali su da se kokain transportuje prema lukama u Turskoj gde bi drugim članovima kriminalne organizacije kokain isporučivan, a u povratku preuzimali bi od tih istih ljudi iste količine heroina koji bi transportovali u Crnu Goru radi dalje prodaje u samoj Crnoj Gori i u drugim državama Evrope - saopštio je specijalni tužilac Saša Čađenović.

Za sada nije poznato koliko je tačno meseci praćena kriminalna grupa i zbog čega, ako je reč o kontrolisanoj isporuci, istražitelji nisu sačekali još malo kako bi identifikovali ostale aktere ovog krivičnog dela.

Takođe, postavlja se i pitanje – da li su drogu našli sasvim slučajno, prilikom redovne kontrole broda, koja se radi prilikom svakog isplovljavanja ili su ipak tačne tvrdnje nadležnih da su pratili kriminalnu grupu više meseci?

Najintrigantniji detalj u celoj priči je što nisu objavljene fotografije ili video-snimak kokaina iako se radi o 60 kilograma.

Policija, inače, šalje slike medijima kad zaplene i svega nekoliko grama droge, ali sada nisu odgovorili zašto su ove fotografije ostale tajne za javnost, prenose crnogorski mediji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading