Priveden manijak koji je napao aktiviste SNS

Autor: Tanjug

Hronika

28.04.2019

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija u Nišu privela je muškarca od 37 godina zbog sumnje da je u tom gradu napao aktiviste Opštinskog odbora SNS-a Pantelej i brojne prolaznike tokom uskršnje akcije kod pijace u Durlanu, rečeno je Tanjugu u Policijskoj upravi Niš.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Protiv napadača će, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, kažu u niškoj policiji. 

Napadač je priveden juče nekoliko sati posle napada na aktiviste SNS -a i prolaznike. 

Policijskoj upravi u Nišu napad je odmah prijavljen, a nasilnika su snimile i obližnje sigurnosne kamere, saopštio je juče Gradski odbor SNS-a Niš. 

U saopštenju se najoštrije osuđuje "vandalsko ponašanje" koje je, kako se navodi, očigledno eskalacija mržnje koju lideri Saveza za Srbiju proteklih meseci šire, "promovišući fizičke napade i nasilje prema institucijama i pojedincima, pogotovo ženama, kao legitimni vid političke borbe protiv politike Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke i svakog građanina koji ne misli isto kao i oni".

Gradski odbor SNS-a naveo je da je napadač šutirao štand SNS-a, vređao stranačke funkcionere i gurao prolaznike kod štanda, među kojima je najviše bilo žena, te pozvao Policijsku upravu u Nišu da što pre otkrije počinioca i procesuira ga.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading