Skandalozna odluka tužilaštva u Jagodini: Sakić nije kriv, a žena poginula!

Autor:

Hronika

26.04.2019

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skoro sedam godina nakon teške saobraćajne nesreće na auto-putu kod Jagodine u kojoj je poginula Radmila Vukić (68) utvrđeno je da niko nije kriv za njenu smrt?!

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Sakić

Naime, nesreća se dogodila 7. maja 2012, kad su se sudarili džip BMW X5, kojim je upravljao Nenad Sakić, selektor fudbalske reprezentacije Srbije do 19 godina, i kombi agencije "Gea turs" za čijim volanom je bio Milan Jovanović. Osnovno tužilaštvo u Jagodini je krajem novembra 2018. odbacilo krivične prijave protiv oba vozača.

- Utvrđeno je da ne postoje osnovi sumnje da su oni učinili navedeno krivično delo, niti pak neko krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti - navode u tužilaštvo.

Foto: Srpski telegraf

Violeta Vukić, ćerka nastradale Radmile, nije ni znala da je krivična prijava odbačena.

Završili u bolnici

  • Erna Haraldsdotir, Island
  • Suzan Fauler, Kanada
  • Džon Čarls Elaj, SAD
  • Milan Jovanović
  • Nataša Milićević
  • Vesna Kostić

- U šoku sam! Razočarala sam se u pravosuđe. Slučaj je najpre godinama tapkao u mestu, sad ispade da niko nije kriv, a moje majke više nema - priča Violeta.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Kombi "Gea Tursa"

Ona dodaje da je očekivala da će neko od dvojice vozača koji su učestvovali u sudaru snositi odgovornost za smrt njene majke.

 Ćerka Violeta: Jedina želja bila mi je da saznam ko mi je ubio majku, a ispade da nije niko

- Moju mamu niko i ništa ne može vratiti, toga sam svesna. Samo sam očekivala da će nakon svih ovih godina biti utvrđena istina i da će krivac snositi odgovornost. Jedina želja bila mi je da saznam ko mi je ubio majku, a ispade da za to niko nije kriv - kaže Vukićeva.

Majka i ćerka su 6. maja 2012. proslavile krsnu slavu Đurđevdan, a Radmila je sledećeg dana krenula na seminar u Nišku Banju.

Sakić: Nisam brzo vozio

Reporteri Srpskog telegrafa pokušali su juče da stupe u kontakt s Nenadom Sakićem, ali se on nije javljao na broj telefona poznat redakciji. On je, međutim, posle udesa negirao krivicu.

- Nisam brzo vozio. Posle sudara izlazila je policija i alko-testiranjem utvrđeno je da nisam imao alkohola u krvi. Žao mi je zbog svega što se dogodilo. Istraga će utvrditi ko je kriv - rekao je tada Sakić.

- Uveče su nam javili da se dogodila nesreća i da je mama povređena. Bila je zbrinuta u bolnici u Kragujevcu. Sakićev prijatelj nas je sačekao i obezbedio nam smeštaj. Preneo nam je i da Sakić nije kriv za nesreću. Nažalost, moja majka je preminula šest dana kasnije - priča Violeta i dodaje da je Radmila bila divna žena i još bolja majka, kakvu bi svako poželeo.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Milan Jovanović

Ni vozač kombija Milan Jovanović nije znao da su protiv njega i Sakića odbačene krivične prijave.

- Ništa mi nije stiglo, ništa ne znam. Ovo je stravično, ogorčen sam! Evidentno je da je on kriv! Žena je mrtva, a niko nije kriv - kaže Jovanović za Srpski telegraf.

Kako je došlo do nezgode
- Sakić se kretao brzom trakom auto-puta
- navodno je naleteo na deformisan deo kolovoza
- to ga je izbacilo sa trake pa je naleteo na kombi
- kombi je sleteo s puta i prevrnuo se četiri puta
RepublikaFoto: Privatna arhiva
Radmila Vukić

Radmila Vukić bila je više od 30 godina sekretar Instituta za socijalnu medicinu Medicinskog fakulteta u Beogradu. Bila je u penziji, a radila je na projektu EU "Razvoj palijativnog zbrinjavanja u Srbiji", pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading