Osumnjičeni za likvidaciju banjalučkog biznismena pakovao i ubistva u Srbiji

Autor: Republika

Hronika

25.04.2019

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Benedi Đukanović, osumnjičen za ubistvo banjalučkog privrednika Slaviše Krunića, pre deset godina u Srbiji osuđen je kao neposredi izvršilac jednog naručenog ubistva.

RepublikaFoto: youtube.com/Al Jazeera Balkans
Slaviša Krunić, likvidiran banjalučki biznismen

Đukanović i Miloš Đordia, obojica iz BiH, i Beograđanin Saša Nikolić uhapšeni su u oktobru 2008. godine u Srbiji jer su planirali da ubiju nekadašnjeg vođu kriminalog rakovačkog klana Nebojšu Stojkovića zvanog Stojke.

Prvobitno su osuđeni na ukupno 15 godina zatvora, ali je presuda kasnije ukinuta, piše Srpskalive prenosi ATV. Oni su planirali da Stojkovića dignu u vazduh sa dva kilograma eksploziva postavljenim u njegov “audi”, parkiran ispred zgrade u kojoj živi na Vračaru.

Benedi Đukanović i Miloš Đordia su trebali biti neposredni izvršioci ubistva, a Saša Nikolić, zvani Čvarak, bio je osumnjičen kao naručilac ubistva. Čvarak je bio bivši pripadnik rakovičkog klana, ali je došao u sukob sa Stojakovićem.

Nebojša Stojković zvani Stojke prema informacijama “Bele knjige” o organizovanom kriminalu koju je MUP Srbije sastavio tokom 2002. i 2003. godine,  predvodio je rakovački klan, veoma agresivnu i brutalnu kriminalnu grupu, koja se bavila reketiranjem, iznudama, zelenaštvom, otmicama, trgovinom narkoticima.

RepublikaFoto: youtube.com/FACE HD TV

On je  izrešetan i 2017. godine u Barseloni, ali je preživeo. Na njegov automobilu pucali su nepoznati napadači, a u trenutku napada kod sebe je imao dokumente iz BiH.

Stojković je bio jedan od najbližih saradnika Dejana Stojanovića zvanog Keka, vođe klana sa Novog Beograda, koji se već nekoliko godina nalazi u Brazilu gde je jedan od najvećih trgovaca narkoticima i ljudi koji važe za krupne distributere kokaina prema Evropi.

Još jedan Banjalučanin bio je pripadnik Kekinog klana. Ljubanu Ećimu pred Specijalnim sudom u Beogradu sudilo se za učešće u grupi koja je više godina organizovano prodavala narkotike i koju je MUP Srbije okarakterisao kao jednu od najorganizovanijih, pušten je na slobodu kada je položio kauciju od 400.000 evra.

On se u pritvoru nalazio od 12. decembra 2007. kada je uhapšen zajedno sa još četvoricom članova Kekine grupe koja je, prema policijskom saopštenju, delovala na teritoriji više zemalja: Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Češke i Švajcarske. U njihovim stanovima u Beogradu pronađeno je oko 48 kilograma heroina, 4 kilograma kokaina, nekoliko pištolja, falsifikovane isprave i 210.000 evra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading