SAMI IZNUĐIVALI LJUDIMA NOVAC: Dvojica lekara iz PIO fonda uhapšeni zbog mita!

Autor: Republika

Hronika

25.04.2019

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekar iz Niša uhapšen je zbog traženja mita od 500 evra.

RepublikaFoto: pixabay.com

Kako saznajemo, uhapšeni su lekar specijalista V. K., zaposlen u Republičkom fondu PIO u Nišu, njegov penzionisani kolega Z. J. i D. S. iz Vranja, i njima je jutros Više javno tužilaštvo u Nišu odredilo pritvor.

Krstić je osumnjičen da je kao lekar veštak u prvostepenom postupku za priznavanje prava na tuđu negu i pomoć, preko osumnjičenog D. K. zahtevao od N. A. 500 evra kako bi sačinio pozitivan nalaz na osnovu koga bi joj bilo priznato navedeno pravo. Ona mu je dala novac preko D. S., te je on u septembru 2018. sačinio pozitivan nalaz, takođe, iste godine, na isti način i za iste radnje je uz pomoć D. S. tražio i primio 500 evra od V. K. 

Osumnjičeni Z. J. je 2015. godine takođe u istom svojstvu i za iste radnje kao i V. K. od B. M. zahtevao i primio 400 evra, a 2018. po penzionisanju, ponovo od B. M tražio i primio 400 evra kako bi koristeći svoj uticaj ponovo za B. M. dobio pozitivan nalaz za priznavanje prava na tuđu negu i pomoć.

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading