Ozloglašeni škaljarac na slobodi: Kotoranin izašao iz zatvora u jeku rata kriminalnih klanova

Autor: mediji, Republika

Hronika

23.04.2019

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kotoranin Jovo Jovanović, kojeg je policija označila kao jednog od vođa “škaljarskog klana”, izašao je iz zatvora. Kako je listu Dan potvrđeno, on je odležao zatvorsku kaznu na koju je bio osuđen zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Foto: Ilustracija

Njemu je tada prvo suđeno za ubistvo u pokušaju. Zbog istog događaja, Kotoranin Igor Vukotić osuđen je na osam meseci, dok je Jovanoviću izrečena kazna u trajanju od 14 meseci.

U prvom postupku, braća Igor i Jovan Vukotić i Jovanović terećeni su za ubistvo u pokušaju, ali je tužilaštvo kasnije prekvalifikovalo krivično delo za koje su optuženi.

Jovan Vukotić nije se pojavio na nekoliko ročišta, pa mu je sudija 21. oktobra 2016. godine odredio pritvor i za njim je tada raspisana poternica.

Jovanović je u žižu javnosti dospeo nakon što je pobegao iz zgrade policije u Kotoru. Zbog njegovog bekstva, policija je tada blokirala celi Kotor, ali se Jovanoviću izgubio svaki trag u naselju Muo. Zbog ovog bekstva dužnosti su razrešeni neki od pripadnika policije.

Da podsetimo, izlazak Jovanovića iz zatvora poklopio se sa novim obračunom dva zavađena crnogorska klana, kavačkog i škaljarskog.

Naime, otac Jovana Vukotića, Veselin, ubijen u sačekuši u Kotoru, a Jovan, ili Jovica kako ga zovu, je čituljom u novinama najavio osvetu, smatraju mnogi.

Crnogorski inspektori kriminalističke policije priveli su na informativni razgovor 26 osoba bliskih "kavačkom klanu" kako bi proverili njihov alibi u vreme ubistva Kotoranina Veselina Veska Vukotića, oca Jovana i Igora Vukotića.

Otac vođa "škaljarskog klana" u nekoliko navrata je putem medija tvrdio da policija, posebno pojedine strukture iz Agencije za nacionalnu bezbednost, podmeću njegovim sinovima i da njegovoj porodici crtaju mete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading