Istraga o zapleni u Tivtu: Šarićevi ljudi krili kokain u Jadranu

Autor: T. M.

Hronika

24.04.2019

05:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorska policija traga za Vladimirom Račićem, koji je sa Darkom Šarićem umešan u krijumčarenje 5,7 tona droge iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu.

RepublikaFoto: e-stock
Darko Šarić

Račić je sve vreme u bekstvu, a policija u Crnoj Gori sad ga je označila kao organizatora šverca oko 60 kilograma čistog kokaina koji je prošle nedelje pronađen na školskom vojnom brodu Jadran.

Zbog pokušaja šverca kokaina vrednog pet miliona evra uhapšena su dva pripadnika Vojske Crne Gore, vodnik Miloš Kulić i podoficir Duško Radenović, kao i Tivćanin Radomir Osmajić, dok se za Račićem i Dejanom Rovčaninom traga. Pored droge, na vojnom jedrenjaku zaplenjena su i dva komada vatrenog oružja sa izbrisanim serijskim brojevima i veća količina municije koju su osumnjičeni planirali da prokrijumčare u Tursku.

U šverc umešani begunac Vladimir Račić, Šarićev saradnik koji je u bekstvu, i Duško Radenović, koji mu je obezbeđivao klubove

- Račića je u decembru 2018. Specijalni sud u Beogradu osudio na 10 i po godina zatvora zbog sumnje da je sa Darkom Šarićem i ostalim optuženima organizovao šverc kokaina iz Južne Amerike. Njemu je tada suđeno u odsustvu ,pošto je sve vreme u bekstvu, a sada je otkriveno da mu poternica koja je izdata za njim nije smetala da se bavi starim zanatom - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Osim Račića, i Radenović je navodno povezan sa Pljevljakom. Kako se nezvanično saznaje, on je ranije bio angažovan na poslovima obezbeđenja u jednom od lokala čiji je Šarić neformalni vlasnik.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading