Pozadina likvidacije Veselina Vukotića: Crnogorski klanovi jedni drugima "udarili" na očeve

Autor:

Hronika

22.04.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kotoranin Veselin Vesko Vukotić (69), otac vođa "škaljarskog klana" Jovice i Igora Vukotića, ubijen je u subotu uveče u sačekuši ispred porodične kuće u naselju Dobrota u Kotoru. Vukotić je izrešetan sa više hitaca u trenutku kada je izlazio iz kuće, a spekuliše se da je njegova likvidacija osveta za ubistvo Nika Roganovića, oca istaknutog pripadnika suparničkog "kavačkog klana" Duška Roganovića!

RepublikaFoto: Dejan Briza
Veselin Vukotić

- Vukotić je ubijen u trenutku kada je išao ka svom automobilu. Maskirani napadač sa kačketom na glavi prišao je ocu vođe "škaljaraca" i u njega ispalio nekoliko smrtonosnih hitaca, pa pobegao. Kotoranin je odmah prevezen u bolnicu, ali je po prijemu podlegao zadobijenim ranama. Sumnja se da je u pitanju osveta za ubistvo Nika Roganovića, za koje se sumnjiči grupa na čijem čelu se nalaze Vukotićevi sinovi, po sistemu "oko za oko, zub za zub" - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Drugi sin u bekstvu

Igor Vukotić, drugi sin ubijenog Veselina, trenutno se nalazi u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica zbog više krivičnih dela. Između ostalog, Vukotić se sumnjiči za planiranje ubistva pojedinih policijskih funkcionera Crne Gore, ali i nekoliko pripadnika "kavačkog klana".

Roganović je ubijen u julu 2017. u sačekuši ispred svoje kuće u Herceg Novom, a pretpostavlja se da je njegova likvidacija nastavak rata zavađenih crnogorskih klanova, "škaljarskog" i "kavačkog", koji je dosad odneo desetine žrtava. Opšte je poznato da ovi zaraćeni klanovi više ne biraju žrtve kako bi se svetili jedni drugima, te da su sada odlučili da svojim suparnicima vrate istom merom.

Foto: E-stock/Konstantin Bacetic
Veselin Vukotić u društvu manekenke Dejane Živković

Kao motiv, ali manje verovatan, spominje se i pokušaj ubistva Tamare Zvicer, supruge vođe "kavčana"

Ipak, prema rečima dobro obaveštenog izvora Srpskog telegrafa, ovo nije jedini pravac koji policija istražuje. Kao motiv, ali manje verovatan, spominje se i pokušaj ubistva Tamare Zvicer, supruge jednog od vođa "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Zaratili zbog tovara droge

Rat između dva kotorska klana počeo je krajem 2014, kada je u Valensiji nestalo oko 300 kilograma kokaina. Tada je došlo do podele na "škaljarce" i "kavčane", a do sada je u obračunima ove dve krimi-grupe ubijeno više od 30 osoba.

Foto: youtube.com/Vijesti Online
Jovica Vukotić

- Za napad na Tamaru Zvicer optužen je Veselinov sin Jovica. On je u maju 2016. preprečio put Zvicerovoj i iz pištolja pucao u nju. Policija je tek nedavno saopštila i da se sumnja da je on u automobilu bio upravo sa ocem, koji je sada ubijen - dodaje naš izvor.

Sin u srpskom zatvoru

Podsetimo, sin ubijenog Veselina Jovica Vukotić uhapšen je 10. septembra 2018. u turskom letovalištu Antalija s lažnim dokumentima, a narednog dana je deportovan u Srbiju, iako je za njim još nekoliko država raspisalo poternice. On je zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša s njegovom fotografijom na ime Georgije Andonov osuđen na 15 meseci zatvora. Inače, Vukotića u Crnoj Gori sem za pokušaj ubistva Tamare Zvicer potražuju i zbog pokušaja likvidacija Vojina Stupara i Miloša Radonjića martu 2016, kao i utaje poreza.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading