Zoran ubio Jelenu, pa podmuklo krije dokaze: Tužilaštvo podiglo treću optužnicu protiv Marjanovića

Autor: Z.N.- B.V.

Hronika

20.04.2019

03:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više tužilaštvo u Beogradu po treći put podiglo je optužnicu protiv Zorana Marjanovića (40), koji se tereti za brutalno ubistvo supruge Jelene (33). Apelacioni sud je dvaput vraćao optužni predlog na dopunu istrage jer protiv supruga nastradale pevačice "Granda" nije bilo dovoljno dokaza.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Zoran Marjanović

Prema rečima izvora Srpskog telegrafa iz pravosuđa, završene su sve dodatne analize i veštačenja, čiji su rezultati navedeni u novoj optužnici.

Veštačenja i analize

- Sud je u dopuni naložio da se utvrdi čiji DNK je pronađen na ogrebotini na Marjanovićevoj ruci i otkad potiču tragovi Jelenine krvi nađene na zadnjem sedištu mercedesa koji je ona vozila. Takođe je urađeno i dodatno telekomunikaciono veštačenje Marjanovićevog mobilnog telefona, kao i prostorno i vremensko veštačenje telefona bicikliste Milana R., koji je kobnog dana na nasipu u Borči navodno video Zorana i Jelenu - priča naš sagovornik.

Kako dodaje, u dopuni istrage veštačeni su i snimci sa kamera kuće Jahovića, koja se nalazi nedaleko od nasipa. Na snimcima se vide muškarac i dete za koje se sumnja da su Marjanović i njegova ćerka Jana (8), koja je, prema Zoranovim rečima, tog dana kad je Jelena nestala sve vreme bila uz njega.

- Optužnica je u principu ostala ista, zasniva se na svim ranije prikupljenim dokazima, a nova su samo dopunska veštačenja, koja su uvrštena u spise predmeta - kaže naš sagovornik.

Jelena pokušavala da se spase i zadobila odbrambene povrede po rukama i telu

Podsetimo, u optužnici se navodilo da je Marjanović najverovatnije metalnim predmetom - štanglom sa osam udaraca usmrtio suprugu Jelenu u kanalu na nasipu u Borči, dok je njihova ćerka stajala na samo nekoliko metara od njih.

- Marjanović je sa suprugom i ćerkom bio na nasipu, a Jelena je nameravala da trči. Kad je krenula da se rekreira, za njom je pošao i Zoran s Janom. Sustigao ju je, ostavio dete samo, a onda izbo suprugu po glavi i ruci, pa je usmrtio s osam udaraca po glavi, dok je ona pokušavala da se spase, zadobivši odbrambene povrede - navodi se u optužnici.

Udahnula vodu

Kako se dodaje, nesrećna žena zadobila je udarce i pored kanala, ali i dok je stajala u vodi i čučala gubeći svest. Ona je pre smrti udahnula vodu iz kanala. Jelenino telo bilo je najmanje pet, šest sati u vodi, a moguće je da je u kanalu provela i više od 10 sati pre nego što su ga našli policijski psi. Sumnjalo se da je Marjanović posle zločina ostavio tragove ženine krvi na zadnjem sedištu mercedesa.

Marjanović je 2. aprila 2016. prijavio nestanak supruge Jelene, a njeno telo pronađeno je sledećeg dana u kanalu. On je sve vreme negirao da je umešan u zločin.

DOKAZI 

Tragovi na telefonu

Na gumici za kosu i bateriji mobilnog telefona Jelene Marjanović pronađeni su njeni tragovi. Međutim, u manjim tragovima pronađen je i DNK, koji bi mogao da odgovara muškim članovima porodice Marjanović, odnosno Zoranu, Vladimiru ili Milošu. Sumnja se da je trag na gumici ostao prilikom borbe sa ubicom i samog zločina.

DNK na patici

Na patici ubijene Jelene Marjanović pronađeni su DNK tragovi, koji bi mogli da pripadaju najmanje dvema osobama. Osim Jeleninih tragova, uočeni su i tragovi ostalih članova porodice Marjanović.

Blato na garderobi

Zoran Marjanović je na saslušanju u tužilaštvu izjavio da nijednom nije prilazio mestu gde je pronađeno Jelenino telo, odnosno da nikada nije silazio sa nasipa.

- Međutim, njegova izjava je u suprotnosti sa pronađenim mikrotragovima zemlje na njegovoj garderobi. Ti tragovi imaju isti elementarni i mineralni sastav kao i uzroci sa kanala na nasipu u Borči, u kojem je pronađeno izmasakrirano telo pevačice "Granda" - navodi tužilaštvo.

Mobilni isključen 26 minuta

Na osnovu mišljenja i nalaza veštaka, Zoran Marjanović je podmuklo pre zločina u 16.38 svesno isključio mobilni, a zatim ga ponovo uključio u 17.04. Sumnja se da je baš u tom periodu Jelena ubijena. Marjanović je, kako se navodi u optužnici, u 19.35 pozvao policiju i učestvovao u potrazi za suprugom, glumeći zabrinutost.

Ubijena na kanalu

Prema nalazu veštaka, Jelena Marjanović je smrtonosne povrede zadobila na mestu na kojem je dan posle prijave nestanka njeno telo pronađeno. Na osnovu toga može se nedvosmisleno reći da Jelena nije ubijena na drugom mestu.

Video ih biciklista

Svedok Milan R. ispričao je na saslušanju da je kobnog dana video muškarca i ženu kako silaze sa nasipa, ali bez deteta. Međutim, on nije rekao da li su to bili Jelena i Zoran. Na osnovu snimaka sigurnosnih kamera sa jedne kuće i autobusa može se zaključiti da je svedok koji je vozio bicikl zapravo video Marjanovića i njegovu ženu jer se sve to dešavalo od 16.58 do 17 sati. Takođe, iz toga proizilazi da je Zoran pre ubistva bio na mestu gde je nađen leš.

Zahtevi apelacije

  • utvrditi čiji DNK je pronađen na ogrebotini na Marjanovićevoj ruci
  • otkad potiču tragovi Jelenine krvi nađene na zadnjem sedištu mercedesa
  • uraditi dodatno telekomunikaciono veštačenje Marjanovićevog mobilnog
  • prostorno i vremensko veštačenje telefona bicikliste M. R.
  • veštačenje snimaka s kamera kuće Jahovića u Crvenki

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading