Tajni svedok razotkrio klan "Amerika"

Autor:

Hronika

16.04.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jednu od najozloglašenijih krimi-grupa "Amerika", koja je tokom devedesetih vladala podzemljem u regionu, raskrinkao je jedan od njenih pripadnika i policiji obelodanio sva njena zlodela! On je zaveden pod kodnim imenom Srećko, a njegov identitet otkriven je u javnosti tek nakon što je njegovo telo nađeno obezglavljeno u Mađarskoj!

Foto: youtube.com/Pink.rs
Hapšenje klana "Amerika"

Grupa "Amerika" ponovo je u žiži javnosti nakon što je Veselin Raičević Meda (57) uhapšen sa dva kilograma heroina. Raičević je bio pripadnik ovog klana, a njegov sada pokojni brat Vojislav Raičević zvani Voja Amerikanac smatra se osnivačem ovog klana. Grupa je devedesetih sejala smrt po srpskoj prestonici, sve dok Milorad Vujičić, jedan od njihovih pripadnika, nije rešio 2001. da propeva.

- Vujičić je u policijskoj evidenciji označen pod pseudonimom Srećko. On je operativcima beogradske policije ispričao da u gradu postoji ekipa od 45 ljudi, među kojima je 15 istaknutih članova, i čija je osnovna delatnost plaćena ubistva. Kao vođu je označio Vojislava Raičevića, a Srećko je policiji dao čak i spisak svih likvidacija. Na listi je bilo i ime nekadašnjeg ministra odbrane Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) Pavla Bulatovića, koji je likvidiran 2000. - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Telo Vujičića nađeno u jednom parku u Budimpešti bez ruku, nogu i glave

Svedok je rekao i da među članovima klana ima ljudi iz redova policije.

- Vujičić je tada imenovao i dvojicu policajaca koji su usko sarađivali sa klanom, a od kojih je jedan bio na visokoj funkciji u tajnoj policiji Crne Gore, dok je drugi bio operativac u beogradskoj policiji, a zatim napredovao i u jednog od glavnih rukovodilaca u MUP Srbije - kaže izvor.

Srećko je tada od policije zatražio da se nagodi i da mu policija garantuje sigurnost, ali garanciju nije dobio jer, navodno, nije imao dokaze za svoj iskaz. Pobegao je u Mađarsku, a njegovo raskomadano telo, bez glave, ruku i nogu, pronađeno je 2003. u jednom parku u Budimpešti. Petnaest dana kasnije, na drugom mestu, na brdu Gelert iznad Dunava, prolaznici su našli i njegovu odsečenu glavu!

Meda: Nemam veze s heroinom

Veselin Raičević, Aleksandar Stević (41), turski državljani Imrli Alili (60) i Asim Jusufi (52), koji su uhapšeni pre tri dana prilikom primopredaje droge, saslušani su u juče u tužilaštvu. Neki od osumnjičenih su se branili ćutanje, dok su drugi, poput Raičevića, negirali krivicu. 

- Nemam nikakve veze sa krijumačarenjem heroina - rekao je Raičević.

Foto: youtube.com/Pink.rs
Hapšenje pripadnika klana

Bosovi

VOJISLAV RAIČEVIĆ, VOJA AMERIKANAC

Okupio desetak mafijaša iz Crne Gore i osnovao klan "Amerika". Ubijen je 1996. Navodno je mučen i sniman, a delovi njegovog tela potom su bačeni u Dunav ili zakopani

MILETA MAJK MILJANIĆ

Robijao zbog krijumčarenja droge u Grčkoj i Švajcarskoj. Ima američko državljanstvo. Trenutno slobodno živi u Njujorku

ZORAN JAKŠIĆ

Miljanićeva desna ruka. Trenutno služi 20 godina robije u Peruu zbog šverca kokaina

ŽELJKO MAKSIMOVIĆ MAKA

Već 15 godina se nalazi na poternici Interpola zbog brojnih krivičnih dela, među kojima je i ubistvo policijskog generala Boška Buhe

Navodna ubistva grupe "Amerika"

- Radovan Stojičić Badža, policijski general

- Jusuf Jusa Bulić, vlasnik FK Železnik

- Pavle Bulatović, ministar odbrane

- Zoran Todorović Kundak, funkcioner JUL

- Milorad Vlahović Vlaja, savetnik u MUP Srbije

- Dragan Radišić, inspektor policije

- Rade Ćaldović Ćenta, kriminalac

- Maja Pavić, Ćentina devojka

- Boško Buha, policijski general

- Dragan Simić Simke, policijski inspektor

- Milan Đorđević Bombona, kum Željka Ražnatovića Arkana

- Goran Vuković Majmun, vođa "voždovačkog klana"

- Zoran Šijan, pripadnik "surčinskog klana"

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading