KORUPCIJA U PRIJEPOLJU: Bivšem direktoru Elektrodistribucije produžen pritvor

Autor: Tanjug

Hronika

15.04.2019

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, koji predstavlja sud u fazi istrage, produžio je pritvor za još 30 dana Borku Goluboviću (51) bivšem direktoru Elektrodistribucije u Prijepolju.

Foto: Ilustracija

Borka su lišili slobode 12. marta pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja i od tada se nalazi u pritvoru u Kraljevu.

Policija je tada saopštila da se sumnja da je on od 30. jula do 30. septembra 2018. godine omogućio jednoj firmi iz Užica, da bez plaćanja, iz kruga pogona iznese otpad u vrednosti od 774.500 dinara.

Takođe, Borko Golubović se sumnjiči da je u istom vremenskom periodu drugom preduzeću iz Prijepolja omogućio da bez plaćanja preuzme energetski kabl, betonski stub i bužir creva u vrednosti od 440.627 dinara. Na ovaj način je, kako se sumnja, privrednom društvu "EPS Distribucija" Beograd pričinio štetu u ukupnom iznosu od 1.215.127 dinara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading