Brat Voje Amerikanca na čelu švercera droge: Vođu klana "Amerika" saslušavaju zbog ubistva Badže?

Autor:

Hronika

15.04.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od vođa kriminalne grupe "Amerika" Veselin Raičević zvani Meda (57) i četvorica visoko pozicioniranih članova klana uhapšeni su u subotu u poznatom beogradskog restoranu (ime poznato redakciji) zbog sumnje da su organizovali lanac krijumčarenja droge!

Foto: youtube.com/Pink.rs
Hapšenje klana "Amerika"

Osim Raičeviću, lisice na ruke stavljene su i Aleksandru Steviću (41), Alilu Imrliju (60), turskog porekla, kao i Makedoncu Asimu Jusufiju (52) i Lj. P. (41).

Najopasnija grupa

Prilikom hapšenja krimi-grupe zaplenjeno je više od dva kilograma heroina. Raičević je inače rođeni brat Vojislava Raičevića zvanog Voja Amerikanac, koji se smatra osnivačem klana "Amerika", najopasnije kriminalne grupe devedesetih na ovim prostorima.

 

 

RepublikaFoto: youtube.com/RUDAR 7
Radovan Stojičić Badža

Badža izrešetan sa šest metaka

Radovan Stojičića Badža ubijen je 10. aprila 1997. u restoranu "Mama mija" u Beogradu. Napadač je uleteo u restoran i pred očevicima izrešetao Stojičića sa šest metaka. Stojičić je u trenutku likvidacije bio v. d. ministra srpske policije, a zločin nije rasvetljen.

- Inspektori su na osnovu operativnih saznanja upali u poznati restoran i osumnjičene uhvatili na delu prilikom primopredaje narkotika. Droga je bila obložena celofanom i upakovana u drvene ukrasne panele, a u Beograd ju je prošvercovao Makedonac Jusufi - kaže izvor Srpskog telegrafa.

 

 

U pitanju je međunarodni lanac krijumčarenja droge u kojem su Srbi, Makedonci, Crnogorci, Turci, Bugari i Albanci, a heroin se distribuirao u Srbiju, zemlje Balkana i Austriju.

Raičević i četiri pripadnika klana privedeni u poznatom beogradskom restoranu, droga sakrivena u panelima

- Pretpostavlja se da je Jusufi krenuo iz Makedonije, pa nedaleko od granice s Bugarskom preuzeo drogu. Heroin je dovezao u Beograd, a pretpostavlja se da je bio namenjen za naše tržište. Uhapšeni se sumnjiče da su duže vreme organizovali krijumčarenje narkotika, a ova grupa je radila manje tranzite droge od po nekoliko kilograma kako ne bi bili otkriveni - priča izvor.

Nestao brat

Sumnja se da se uhapšeni Raičević nalazi na čelu ovog lanca, kao i da je 1997. nakon nestanka brata Vojislava, za kojeg se pretpostavlja da je ubijen, preuzeo kriminalne poslove klana "Amerika".

Ubica Vlahoviću prišao s leđa

Pukovnik Milorad Vlahović, bivši savetnik u MUP Srbije i načelnik UKP u beogradskoj policiji, ubijen je 11. marta 1999. hicima iz pištolja ispred ulaza u Sportski centar Košutnjak dok je išao na utakmicu. Napadač je Vlahoviću prišao s leđa i pucao.

Sačekuša za Bulića

Nekadašnji vlasnik FK Železnik Jusuf Jusa Bulić ubije je 4. marta 1998. ispred kafića na Novom Beogradu. U napadu su likvidirani i njegov telohranitelj Nenad Raščanin i prijatelj Petar Vujačić, a ranjene su i dve osobe. Napadači su pucali na Bulića po izlasku iz kafića.

- Raičević, prema policijskim saznanjima, može se dovesti u vezu s brojnim ubistvima koja su devedesetih potresala Srbiju. Najpoznatije među njima bilo je ubistvo policijskog generala Radovana Stojičića Badže, ali i nekadašnjeg vlasnika FK Železnik Jusufa Juse Bulića i policijskog pukovnika Milorada Vlahovića Vlaje. Pretpostavlja se da će Raičević biti saslušan kako bi se utvrdilo da li ima neke veze sa zločinima - priča izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading