Ko je Žuća iz Lazarevca likvidiran u Južnoafričkoj Republici? U Srbiji radio kao električar, a onda mu se život promenio zbog droge

Autor: Blic, Republika

Hronika

14.04.2019

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivan Đorđević (59), zvani Žuća, koji je ove sedmice ubijen u Južnoafričkoj Republici, pre dve decenije hapšen je u Srbiji zbog trgovine drogom.

RepublikaFoto: youtube.com/News24
Likvidacija u Johanesburgu

Kako se saznaje, Đorđević je rodom iz Lazarevca, a nadimak je dobio zbog boje kose, a on je navodno svojevremeno radio u Robnoj kući u Lazarevcu, i to kao električar na održavanju objekta.

- Njegove kolege je začudilo kada je uhapšen sa većom količinom droge i pritvoren, jer niko ga nije povezivao sa kriminalnim poslovima. Bio je u pritvoru, a po izlasku mu se gubi trag, otišao je iz Lazarevca i iz Srbije - kaže sagovornik blizak bezbednosnim službama.

Prema pisanjima Blica u rodni grad dolazio je povremeno i nije krio da mu je novi dom u Južnoafričkoj Republici. Pričao je da se oženio Južnoafrikankom, i čak je pokazivao fotografije svoje nove kuće.

- Nije otkrivao od čega živi. Međutim, poznanici su sumnjali da njegova zarada nije legalna, i da je možda povezan sa krijumčarenjem droge, oružja, pa čak i dragog kamenja. Posebno ako se zna da je iz Srbije otišao posle hapšenja, pa se verovatno odmah povezao sa našim ljudima u JAR koji su imali udela u sumnjivim poslovima. Činjenica je da je imao novac i da ga sigurno nije zaradio predavanjima na fakultetu, jer je bio zanatlija - navodi izvor.

RepublikaFoto: Republika

Šesti Srbin ubijen u JAR

Podsetimo, Ivan je šesti Srbin koji je ubijen za godinu dana u JAR, a poslednje ubistvo dogodilo se pre manje od mesec dana, kada je izrešetan Jugoslav Smiljkić, koji je u Srbiji proizvodio vodu.

Na Ivana su u utorak, 9. aprila oko 11.30 sati po lokalnom vremenu pucala dvojica maskiranih napadača iz pušaka. On je u tom momentu bio u svom blindiranom "mercedesu" i krenuo je ka kompleksu Brajanston, gde živi. 

Napadači su prvo pucali u Đorđevićevo vozilo, ali su se meci odbijali. Đorđević je, međutim, zaustavio "mercedes", pokušao da pobegne, ali su ga egzekutori sustigli i ubili.

Posle zločina, koji su snimile kamere, pobegli su i nekoliko kilometara dalje zapalili automobil, u kome su, kako su javili mediji u Južnoafričkoj Republici, nađena puška iz koje je, kako se sumnja, pucano na Đorđevića.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading