Misteriozna smrt bebe u Požarevcu - Toksikolog: Umrla bi od mišomora samo ako ga je jela DANIMA!

Autor: Natalija REMENJAK

Hronika

10.04.2019

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Misteriozna smrt dvogodišnje devojčice u Požarevcu! Amela K. preminula je u utorak na pedijatriji požarevačke bolnice, pošto je, prema prvim informacijama, pojela mišomor.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Kuća u kojoj je Amela živela sa porodicom

Međutim, porodica je juče negirala ove navode, tvrdeći da je detetu pozlilo od jagoda. Tim povodom Više javno tužilaštvo u Požarevcu izdalo je nalog da se uradi obdukcija kako bi se saznao uzrok smrti, a policija, koja je juče saslušala majku, pokrenula je istragu da bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do ove tragedije.

TUŽILAŠTVO PROVERAVA

Mala Amela je u ponedeljak dovezena u bolnicu, gde je 24 sata kasnije preminula. Majka devojčice je, kako se nezvanično saznaje, izjavila da je ćerku zatekla kako jede otrov za glodare.

Mišomor se, prema nezvaničnim saznanjima u Višem javnom tužilaštvu, nalazio se u uglovima u kuhinji, pa se pretpostavlja da je dete u igri našlo granule i pojelo ih. Osim toga, tužilaštvo proverava i da li je dete u porodici bilo zanemarivano.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Rođaka bebe u šoku

Međutim, u porodičnoj kući preminule devojčice za Srpski telegraf juče su tvrdili da to što se dogodilo nema veze s otrovom za miševe, već da je Amela jela jagode koje je pronašla u kesi na stolu i da joj je odjednom pozlilo.

- Njena majka ju je odmah odvela u bolnicu. Lekari su joj dva puta ispirali želudac jer su mislili da se otrovala mišomorom, koji je slične boje kao i jagode. Nakon što je dobila drugu infuziju, Amela se skroz paralisala, pa su je odveli na reanimaciju, ali je to nije vratilo u život - kaže rođaka koju smo zatekli u kući preminule devojčice, a koja je sa majkom i odvela dete u bolnicu. Ona sumnja da je u pitanju greška lekara jer je, kaže, "nemoguće da neko umre zato što je pojeo par jagoda".

DR VUČKOVIĆ: Dete je primljeno zbog lošeg opšteg zdravstvenog stanja, tada nije bilo definisano šta je u pitanju

Nije joj bilo spasa

Dr Milanče Vučković, pomoćnik direktora Opšte bolnice Požarevac za kontrolu i organizaciju zdravstvene službe, potvrdio je za E-Braničevo da je dete primljeno u ponedeljak zbog lošeg opšteg zdravstvenog stanja.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Bolnica u kojoj je umrla devojčica

- Tada nije bilo definisano šta je u pitanju. Sa njim je bila majka, koja se zbog zdravstvenih razloga povukla, a uz dete je ostala baka. Tokom prekjučerašnjeg dana došlo je do pogoršanja zdravstvenog stanja i uz sve preduzete mere i reanimaciju, kao i namere da se pošalje u tercijarnu ustanovu, dete je preminulo, rekao je dr Vučković.

Toksikolog: Samo ako ga je danima jela

Profesor kliničke toksikologije dr Dragan Joksović objašnjava da devojčica nije mogla da umre od mišomora, osim ako ga nije jela danima.

- Pacovi taj otrov jedu svakodnevno, bar nedelju dana, a posle toga tek imaju probleme, zavuku se negde i crknu. Jednokratna doza mišomora, čak i kod ljudi, nije smrtonosna. Ako je devojčica mišomor svaki dan jela, u šta sumnjam, onda je mogla da prođe kao pacov. A pošto ne verujem da je tako, onda nije umrla od tog otrova. Takođe, ni od jagoda nije mogla da umre, one jedino mogu da izazovu alergiju, ali bi se to ispoljilo na telu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading