Brutalna likvidacija Srbina u Johanesburgu: Đorđevića i Kulića likvidirale iste ubice?!

Autor:

Hronika

11.04.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Južnoafrička policija traga za dvojicom napadača koji su u utorak usred dana brutalno likvidirali Srbina Ivana Đorđevića (57), bliskog saradnika Dobrosava Gavrića, koji je osuđen za ubistvo nekadašnjeg komandanta Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana.

RepublikaFoto: youtube.com/News24
Automobil ubice koji se približava žrtvinom

Ceo šaržer

Snimak ovog zločina zabeležile su i nadzorne kamere stambenog kompleksa u kojem je Đorđević živeo. Kako se može videti na snimku, Đorđević oko 11.30 dolazi do parkinga svojim blindiranim mercedesom i dok pokušava da se uparkira put mu preseca automobil marke BMW, iz kojeg izleću ubice.

Đorđević istrčao iz auta i pokušao da uđe u kuću, ali ga je ubica sustigao i ispalio rafal

Maskirani napadači sa kačketima i naoružani automatskim puškama pucaju na Đorđevićev mercedes dok mu prilaze sa leve bočne strane. Đorđević otvara desna vrata i izleće iz kola, verovatno nadajući se da će stići do zgrade. Jedan od ubica vraća se u BMW, dok drugi trči za Đorđevićem, sustiže ga i ispaljuje u njega gotovo čitav šaržer. Napadači su sa mesta zločina pobegli svojim vozilom, koje je ubrzo pronađeno zapaljeno.

Vojna puška

Đorđević je čak šesti Srbin koji je u proteklih nekoliko godina ubijen u Johanesburgu, a poslednji u nizu bio je Jugoslav Smiljkić, koji je likvidiran prošlog meseca. Južnoafrički istražitelji likvidaciju Đorđevića dovode u vezu sa Darkom Kulićem, koji je ubijen jula 2018. na identičan način. Kulić je inače dovođen u vezu s ubistvom Gorana Bojovića Amonijaka 1992. godine.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Dobrosav Gavrić

- Napadači su prilikom ove dve likvidacije koristili gotovo identičan način delovanja. I prilikom Kulićeve likvidacije ubice su naknadno zapalile automobil, koji je ubrzo pronađen. Takođe, zanimljivo je i da su ubice prilikom ova dva ubistva koristile automatske puške vektor R4. U pitanju je južnoafrička jurišna puška, koju koristi vojska. Policija ispituje da li su ova dva zločina povezana - prenose južnoafrički mediji.

Već pokušavali da ga ubiju

Ivan Đorđević je prethodnih 10 godina živeo u Johanesburgu, a iza sebe je ostavio tri ćerke. On se družio sa Dobrosavom Gavrićem, ali je poznavao i druge istaknute Srbe u Južnoj Africi. Policija je nakon zločina kod Đorđevića pronašla falsifikovana lična dokumenta na ime Ivan Lazarević. On je pre godinu i po pukom srećom preživeo sačekušu, kada je ranjen sa četiri metaka. Mediji su tada spekulisali da je izrešetan jer je policiji odavao informacije iz kriminogenog podzemlja.

Steže se obruč oko Gavrića

U poslednjih nekoliko godina ubijeno je više ljudi iz okruženja Dobrosava Gavrića, koji je u Srbiji tražen zbog izdržavanja 35 godina robije zbog ubistva Arkana i na čiju deportaciju Srbija čeka osam godina, ali ga Južna Afrika i dalje ne isporučuje. Između ostalih, aprila 2018. ubijen je Milan Đuričić Miki, Gavrićev kum i takođe jedan od osuđenih za ubistvo Arkana. U septembru je likvidiran Đorđe Mihaljević, Gavrićev poslovni saradnik, a samo mesec dana kasnije izrešetan je i Gavrićev advokat Pit Mihalik.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading