Godišnjica pokolja u Velikoj Ivanči! Udovica ubice ćuti, porodice žrtava se pitaju zašto?

Autor:

Hronika

09.04.2019

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na groblju u Velikoj Ivanči kraj Mladenovca porodice žrtava krvavog pira Ljubiše Bogdanovića, koji je likvidirao 13 meštana, obeležili su šest godina od zločina koji je potresao Srbiju.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Velika Ivanča danas na groblju


- Ljubiša je bio čovek od reči, što naumi, to ostvari, a strašno je što je pre šest godina odlučio da sve pobije. On je istinu odneo u grob, ali mislim da njegova udovica Javorka zna šta se desilo u njihovoj kući uoči masakra. Ona do dan-danas nije progovorila - kaže za Srpski telegraf Radoje Stakić, koji je u napadu izgubio majku Danicu i suprugu Draganu.

Samo tri dana pre tog kobnog 9. aprila 2013. godine ubica Ljubiša Bogdanović dovezao je Stekiće do seoskog groblja, a potom ih vratio kući. U kuće komšija je dolazio kao drag gost, sve dok naoružan pištoljem nije krenuo u krvavi pohod. Ljubiša je ubio majku Dobrilu i sina Branka. U suprugu Javorku je ispalio dva metka, ali je ona preživela.

Zapalila sveću za muža-ubicu

Kapija dvorišta porodice Bogdanović bila je juče zaključana. Javorka nije bila kod kuće ili se makar tako činilo. Nije se pojavila ni na groblju u Velikoj Ivanči, gde su joj sahranjeni svekrva i sin. Ipak, na njihovim grobovima bilo je svežeg cveća i ostataka sveća. Isto je bilo i na grobu ubice Ljubiše Bogdanovića, koga meštani nisu hteli na svom groblju, pa je sahranjen u obližnjem Rajkovcu Mladenovačkom.

- Posle svega, Javorka je došla u naše dvorište i zamolila nam da oprostimo Ljubiši, da nije bio svoj kada je to uradio. Ne znam zašto je to rekla, kazao sam joj da izađe i da zatvori za sobom kapiju. Ona ćuti već šest godina o istini, kao da se plaši da ćemo mi tražiti neku odštetu za naše mrtve. Neću nikakve pare, samo želim da znam zašto - kaže Radoje Stekić.

U masakru 13 ubijeno

Branko Bogdanović (42)
Dobrila Bogdanović (83)
Danica Stekić (78)
Danica Stekić (78)
Dragana Stekić (50)
Velimir Mijailović (68)
Olga Mijailović (69)
Ljubinka Ješić (64)
Miloš Ješić (48)
Mikailo Despotović (61)
Goran Despotović (24)
Milena Despotović (61)
David Despotović (2)
Jovana Despotović (21)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading