Iva je bila dobar drug i umetnik: U niškoj gimnaziji zavladao muk posle tragedije, učenici i profesori u šoku!

Autor: Mediji, Republika

Hronika

08.04.2019

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iva Mamutović (19), učenica Gimnazije "9. maj" u Nišu tragično je poginula u subotu oko 19 sati kada je na krovu zgrade u Čarnojevićevoj ulici broj 25 snimala video klip sa još dva prijatelja.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Iva Mamutović

Devojka je bila na krovu zgrade sa dvojicom drugova, krenula je da snima, onda je krenula unazad, ali je prekoračila ivicu zgrade i pala.

U Višem tužilaštvu je rečeno da nije bilo sumnjivih okolnosti.

U Gimnaziji "9. maj" u Nišu i đaci i nastavnici potreseni su zbog prerane smrti učenice koja je bila naklonjena društvenim naukama, a kako njena razredna i profesorka matematike, Marija Mitić kaže bila je avangardna i pre svega dobar drug.

- Iva je bila zrela osoba, bila je svestrana, pisala je pesme, bavila se umetnošću. Slobodno se može reći da je bila reprezentativni primer đaka naše gimnazije - priča vidno uznemirena Mitićeva.

Nešto slično su kazali i pojedini njeni drugovi iz odeljenja IV/4, koji su dodali da je Iva uvek mislila svojom glavom. 

Kako kažu u ovoj gimnaziji, vršnjaci i profesori žele da organizuju skup kako bi se oprostili od nastradale devojke.

Kobno snimanje u sumrak

Iva je te subote otišla kod druga A.Ž. koji je do pre dve godine stanovao tu sa roditeljima, ali kada se odselio povremeno je nastavio tu da dolazi i okuplja društvo. Oko 19 sati su njih troje zajedno sa Ivom izašli na krov odakle se vidi veći deo Niša. Ona je snimala i bila okrenuta leđima ka zapadu, a nakon toga se dogodila tragedija.

Ana Veljković v. d. direktor Gimnazije kaže da se takvi posebni đaci odmah prepoznaju.

- Videla sam je skoro na hodniku kako priča o svom diplomskom radu sa profesorkom filozofije. Planirala je da upiše filozofiju i bila je jako zainteresovana za svoj rad. Nažalost, ogromna tragedija je sve to sprečila - rekla je direktorka Veljkovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading