Skandalozna odluka! Prištinski sud odredio KUĆNI PRITVOR za trgovce organima

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

05.04.2019

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud u Prištini odredio je jednomesečni kućni pritvor za četiri osobe privedene zbog sumnje da su počinili krivično delo ilegalne transplatacije i trgovine ljudskim organima i ćelijama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kućni pritvor u trajanju od po mesec dana određen je za V.K, C.A, I.Z i S.M, piše prištinska Gazeta Expres.

Sud je saopštio da postoji osnova sumnje da su uhapšeni u američkoj klinici "Dr. Behar Kusari" počinili krivično delo ilegalne transplantacije i trgovine ljudskim organima i ćelijama.

Sud je konstatovao da ne postoje drugi posebni razlozi za njihovo pritvaranje, jer se zna da su osumnjičeni identifikovani, da je poznato njihovo prebivalište i članovi porodice, te da ne postoji rizik od njihovog bekstva.


Zaključeno je da je mera kućnog pritvora dovoljna i adekvatna, da omogućava njihovo prisustvu u tužilaštvu i sudu u ovoj fazi krivičnog postupka.

Navodi se i da je mera kućnog pritvora određena zbog postojanja opasnosti da može doći do ponavljanja krivičnog dela i uticaja na tok postupka uticajem na svedoke.

Koha je juče prenela da su uhapšena dva doktora i dve medicinske sestre.


Za sada nema zvaničnih informacija na osnovu kojih bi se saznalo više detalja o ovom krivičnom delu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading