Pretukao čoveka zbog pljeskavice: Saslušanje za napad zbog parkinga za invalide

Autor:

Hronika

05.04.2019

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žao nam je što je došlo do incidenta, naročito zbog toga što smo čuli da čovek ima bolesno dete. Samo smo hteli da zaštitimo svoju porodicu, rekli su na saslušanju Tomica Matić (50) i njegov sin Zoran Stefanović (24) i priznali da su 27. marta u centru Beograda zbog parking-mesta pretukli Gorana Velinova (50).

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
PRETUČENI Goran Velinov

Žao nam je što je došlo do incidenta, naročito zbog toga što smo čuli da čovek ima bolesno dete. Samo smo hteli da zaštitimo svoju porodicu, rekli su na saslušanju Tomica Matić (50) i njegov sin Zoran Stefanović (24) i priznali da su 27. marta u centru Beograda zbog parking-mesta pretukli Gorana Velinova (50).

Pretio paukom

Otac i sin terete se da su se parkirali na mestu za invalide, a potom udarili Velinova, koji ostvaruje pravo na parking-mesto, kada ih je zamolio da pomere vozilo. U napadu je povređen i Velinovljev prijatelj (67), koji je, prema navodima policije, pokušao da smiri situaciju.

Milosavljević: Moji klijenti sve priznali

Advokat Nebojša Milosavljević, branilac oca i sina, kaže da u ovom sporu ništa nije sporno.

- Moji klijenti su detaljno opisali šta se dogodilo i žao im je zbog toga, ali je nekorektno da se pominju deca koja nisu bila prisutna. Naprosto, Matić i Stefanović su branili porodicu, ali su ponekad tanki živci i emocije fatalni - priča Milosavljević.

- Zajedno sa sinom Zoranom, suprugom i snajom naručio sam pljeskavice, pa smo otišli do fast-fuda u Novopazarskoj da ih uzmemo. Nije bilo slobodnih parking-mesta, pa sam stao na mestu za invalide. Sa sinom sam otišao po hranu, ali je ubrzo došla snaja i rekla mi da moram da pomerim auto. Izašao sam i rekao tom čoveku da sačeka dva minuta, a onda me je sin pozvao da dođem i izaberem priloge - navodno je ispričao Matić.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

On je dodao da je ubrzo izašao i da mu je tad visoki čovek zapretio da će zvati pauka.

- Rekao sam da ću da pomerim kola čim mi dođe sin. Krenuo sam u auto, ali je drugi muškarac s naočarima počeo da šutira vozilo i pošao ka meni. Uplašio sam se i udario ga dvaput u glavu. Drugi visoki čovek je gurao moju ženu i snaju, pa sam i njega udario dvaput u glavu - rekao je Matić.

Uplašili se prolaznika

Njegov sin Zoran potvrdio je očevu priču i rekao da je po izlasku iz fast-fuda video kako muškarac napada njegovu majku i ženu.

Matić: Rekao sam tom čoveku da sačeka dva minuta, a onda me je sin pozvao da dođem i izaberem priloge

- Bacio sam pljeskavicu i potrčao ka njima. Jednog s naočarima za kog mislim da je bio pijan sam udario, to ne sporim, ali sam hteo da zaštitim porodicu. Tad su počeli da se okupljaju ljudi, pa smo seli u kola i otišli iz straha za bezbednost - rekao je Stefanović.

Supruga: Šutirao je kola, snaju i mene

Nada Stefanović, supruga Tomice Matića, kaže da je sa snajom sedela u kolima kad im je prišao muškarac i odmahivao rukom da pomere auto. Snaja je pozvala svekra koji joj je odgovorio da dolazi za dva minuta.

- Molili smo ga da sačeka malo, a onda je došao drugi čovek i šutirao kola, snaju i mene. Tad su naišli moj suprug i sin i reagovali kako su reagovali - priča Stefanovićeva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading