Audijem pokosio decu na biciklima: Stravična saobraćajna nesreća u Kikindi

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marijan P. (14) poginuo je dok su dvojica njegovih drugova povređena u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Kikinda-Iđoš. Nesreća se dogodila u utorak oko 20 sati, kad je na maloletnike koji su vozili bicikle naleteo audi za čijim volanom je bio D. Š. (20) iz Iđoša.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
NIJE MU BILO SPASA Marijan Petrović

Prema rečima izvora Srpskog telegrafa iz istrage, kobne večeri deca su se iz Iđoša vraćala kućama u Kikindu, kad ih je na tri kilometra od iđoškog mosta vozač koji se kretao u istom smeru iznenada pokosio.

Stravičan prizor

- Petrović je na kormanu bicikla vozio vršnjaka T. N. (14), dok je pored njih išao K. N. (16), brat T. N., i gurao bicikl pored puta jer mu se guma probušila. Vozilo je odjednom naletelo na grupu biciklista - priča naš sagovornik.

Kako dodaje, na lice mesta ubrzo su stigli policija i ekipe Hitne pomoći.

Deda Panta: Marijana smo odgajili žena i ja. Majka ga je napustila dok je bio beba, a otac mu je u zatvoru

- Prizor je bio stravičan! Deca su ležala u lokvi krvi, delovi bicikala razbacani po putu... Čuli su se jauci i zapomaganja... Petrović je bio u teškom stanju. Davao je znake života kad su lekari stigli, ali je, nažalost, podlegao povredama na putu ka kikindskoj bolnici - kaže izvor Srpskog telegrafa.

2 puta alko-testiran vozač automobila

Teške povrede zadobio je i T. N., koji je prevezen na lečenje u novosadski Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
BIZARNA IGRA NAGOVESTILA TRAGEDIJU Marijan na grobu

- Njegov dve godine stariji brat prošao je s lakšim povredama i on je nakon ukazane lekarske pomoći pušten na kućno lečenje - priča naš sagovornik.

Tužna sudbina

Porodica nastradalog dečaka je u šoku, a njegov deda Panta Petrović ne može da prihvati činjenicu da Marijana više nema.

Nisu bili osvetljeni

Prema rečima izvora Srpskog telegrafa, uzrok saobraćajne nesreće zasad nije utvrđen, a pretpostavlja se da je automobil naleteo na maloletnike zbog mraka i neosvetljenih bicikala.

- D. Š., vozač audija, dvaput je alko-testiran, a utvrđeno je da nije bio pod dejstvom alkohola. Daljom istragom biće poznate sve okolnosti u vezi s tragedijom - kaže naš sagovornik.

- Zla sudbina! Moj unuk je odrastao s nama, podigli smo ga baba i ja. Majka ga je napustila dok je bio beba, otac mu je u zatvoru, othranili smo ga, a sad ga nema - kroz suze priča neutešni deda.

On objašnjava da je Petrović išao u Iđoš da se vidi s devojkom, dok su drugovi krenuli s njim.

- Išli su biciklima, rekao sam im da se ne vraćaju po mraku. A onda su mi javili da mi je unuk u bolnici. Pomislio sam da je povređen, da je polomio ruku... Odmah sam otišao tamo i tad sam saznao da unuka nikad više neću videti - plačući priča Petrović.

Kako je došlo do nezgode

  • Marijan s drugovima biciklom išao u Iđoš
  • kad su se vraćali, na njih naleteo audi
  • dečak podlegao povredama na putu ka bolnici
  • jedan drug teško povređen, drugi na kućnom lečenju
  • BROJKA
  • 2 puta alko-testiran vozač automobila

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading